Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El pla de limitació dels hotels de Colau rep un reconeixement de la Unesco

El Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT) de l’Ajuntament de Barcelona ha rebut el reconeixement en bones pràctiques de la xarxa de ciutats Atlas World Heritage, en col·laboració amb l’oficina Unesco de Florència i l’Heritage Research Lab, segons ha anunciat el consistori barceloní. El regidor de Turisme i Indústries Creatives, Xavier Marcé, ha celebrat que “es reconeguin els esforços” de l’equip de govern municipal per “fer compatible el turisme amb les lògiques de sostenibilitat i de convivència i de polítiques d’habitatge”. Atlas World Heritage també ha reconegut la “bona pràctica internacional de governança” del Consell de Turisme i Ciutat.

Els honors arriben després que la xarxa de ciutats, amb la col·laboració de la Unesco, hagi analitzat la sostenibilitat dels llocs urbans Patrimoni de la Humanitat. El Consell de Turisme i Ciutat ha estat escollit al costat d’un pla màster de la Vall del Rhin, a Alemanya, la reorganització del transport urbà d’Estrasburg, a França, i les recomanacions del paisatge urbà històric de Cuenca, a Equador.

Així, el PEUAT i el programa de mediadors en habitatges públics –també de l’Ajuntament– han estat dos dels quatre projectes en el reconeixement de bones pràctiques de turisme internacional. Els altres dos premiats en aquesta categoria han estat el programa “Visita Amsterdam, veu Holanda” i la taxa turística sostenible a les Illes Balears. 

Marcé també ha considerat que les distincions són un “reconeixement a la bona coordinació” entre les polítiques urbanístiques i les de turisme a l’Ajuntament de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa