Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
ENQUESTA | Les persianes transparents embelliran els carrers comercials?
  • CA

Barcelona ha estrenat aquest diumenge el nou horari comercial que permet a les botigues de bona part de la ciutat obrir tots els festius durant quatre mesos, fins al 15 de setembre. Després de la convulsió que ha suposat la pandèmia, amb la tornada del turisme a la ciutat, el sector comercial comença la recuperació i ha rebut de molt bon grat el nou calendari comercial. No així alguns treballadors de grans cadenes, que han denunciat  critiquen que la voluntarietat de l’horari no és real i que dificulta la conciliació familiar.

En aquest context de recuperació, l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat una línia d’ajuts de fins a 2.000 euros per instal·lar persianes transparents en botigues de la ciutat que deixin veure l’interior dels establiments. Amb quin objectiu? Millorar els locals comercials perquè resultin més atractius. Alhora, però, també es busca prevenir l’incivisme de les pintades -els models proposats el dificulten-, dotar d’una major vitalitat i sensació de netedat els carrers on es troba el teixit comercial i diferenciar, fora dels horaris comercials, els locals que tenen activitat econòmica dels que no en tenen.

“Les persianes en reixa donen més visibilitat al comerç de proximitat, serveixen per il·luminar el carrer per les nits i, sobretot, eviten el vandalisme i els grafits”, defensa l’Ajuntament, que preveu ajudar uns 500 comerços de tota la ciutat.

De fet, disposar d’aquestes persianes transparents era una petició que havia reclamat durant molt de temps la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, un guant que el consistori ha volgut recollir remarcant que aquesta línia d’ajudes “va en la línia d’accelerar al màxim la reactivació econòmica de la ciutat i reforçar el comerç de proximitat al centre de la ciutat, el més castigat per la pandèmia i aturat pràcticament durant dos anys”.

Els establiments i botigues que canviïn les seves persianes opaques per d’altres que permetin veure l’interior de la botiga podran acollir-se a la convocatòria d’ajuts, que s’emmarca en el programa Amunt Persianes. Hi ha temps per demanar les ajudes funs el 30 de setembre. En paral·lel, l’Ajuntament de Barcelona també manté oberta una línia de subvencions per a la digitalització del comerç amb un pressupost de 750.000 euros per facilitar l’adaptació del teixit comercial als nous hàbits de consum potenciant-ne la presència activa a Internet.

Per tot plegat us preguntem si penseu que aquesta subvenció servirà efectivament per canviar la imatge dels comerços i els carrers comercials, sobretot els del centre, o si per contra serà només una mesura estètica sense impacte real?

Polls

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa