Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Ofensiva judicial de la plaça Reial per l’encariment del 1.136% de les terrasses
  • CA

L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial emprendrà accions legals contra l’Ajuntament de Barcelona per l’increment de la taxa de les terrasses. En concret, reclamen l’anul·lació de l’ordenança, que ha assegurat que ha comportat un encariment del 1.136% en la quantitat a pagar per part dels comerciants de la zona. Des de l’associació han assegurat que és “el més gran augment de totes les zones de la ciutat” perquè assumeixen un recàrrec per canvi de zona i l’augment en si de la taxa. L’Associació ha acusat el consistori de negar-se a negociar i per això els vint restauradors afectats han decidit optar per la via legal.

La presidenta de l’organització, Marisol Jiménez, ha assegurat que amb aquest increment un restaurant que fins ara pagava 4.000 euros de llicència anual ha passat a pagar-ne 45.000. Per això, reclamen que s’anul·li l’ordenança i no es faci efectiu el canvi de zona.

A més, han expressat la seva “perplexitat” perquè aquest increment s’ha produït “en un moment d’extrema gravetat a la plaça, principalment per la situació actual de manca de seguretat i convivència, així com la baixada progressiva del nombre de visitants“. A més, ha alertat sobre la davallada d’afluència de públic que comportarà el tancament dels accessos a la plaça reial per les obres de remodelació de les rambles durant 6 anys.

Els restauradors de la zona han recordat que donen feina a una 500 persones i, a més, “exerceixen una funció social i de seguretat al barri”. “Aquest augment abismal comportarà una reducció en la contractació i el possible tancament d’establiments emblemàtics amb una mitjana de 40 anys de vida”, ha declarat Jiménez.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa