Obertura en forma de protesta de comerços no essencials aquest cap de setmana

Quatre associacions proposen als seus associats que obrin sense deixar entrar els clients per queixar-se de les restriccions

El comerç no essencial de Barcelona proposa obrir els locals de forma simbòlica aquest dissabte 13 de març per reivindicar l’obertura en cap de setmana. En un comunicat publicat aquest dimecres, les associacions PIMEComerç, Barcelona Oberta, Comertia i Barcelona Comerç han subratllat la necessitat “imperiosa” de poder treballar i han recordat que el tancament del comerç no essencial en caps de setmana “s’acumula a una llarga llista de mesures limitatives”.

En aquest sentit, han convidat els diferents establiments a obrir el pròxim dissabte 13 de març de 10 a 13 hores, però sense deixar entrar al públic, per demanar que “es torni a la normalitat” i que el sector es posicioni com “un referent de seguretat envers la Covid-19”. En el mateix escrit publicat aquest dimecres, les associacions signants recorden que la darrera resolució aprovada pel Govern no permet l’accés al públic els dissabtes en aquells establiments comercial no essencials de venda al detall. No obstant això, també apunten que la resolució sí que permet establir sistemes de recollida al local dels productes adquirits per telèfon o internet.

Davant aquesta situació, demana a tots els comerços que aquest dissabte posin una taula o un precinte a l’entrada de l’establiment, “anunciant que no està permès l’accés del públic i evidenciant el compliment normatiu”.

Més informació

Nou comentari