Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nissan planteja retardar el tancament de la Zona Franca
  • CA

Les negociacions avancen a Nissan, però no convencen. L’última proposta que s’ha plantejat és la de retardar el tancament de les plantes de Catalunya, inclosa la de la Zona Franca, fins al juny del 2021, en comptes de fer-ho a finals d’aquest any. L’oferiment l’ha presentat el directiu de l’empresa que gestiona la liquidació dels centres de treball, Frank Torres. Les condicions per cedir aquests sis mesos, però, seria que s’acabés la vaga indefinida i que es reprengués la producció a l’agost. Segons informa l’ACN, els representants sindicals s’han negat a negociar aquesta idea fins que Nissan no retiri l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) que pesa sobre 2.525 treballadors. “Seguim sense reconèixer aquest procés”, han apuntat fonts sindicals.

El nou episodi de l’estira-i-arronsa laboral s’ha produït a la tercera mediació entre treballadors i companyia. S’ha dut a terme, de nou, a la seu dels serveis territorials de Treball a Barcelona. Després de la reunió, a més, Torres s’ha reunit amb periodistes i els ha detallat que ja han trobat “interès” per les plantes de Nissan a Catalunya, però que encara no hi ha cap oferta “concreta i robusta sobre la taula”. Seguint aquesta idea, ha deixat caure que perquè les negociacions avancin, seria convenient que hi hagués “pau social”. El responsable d’operacions industrials a Nissan Motor Iberica ha pressionat els treballadors apuntant que tornar a fabricar permetria ser més “atractius” de cara a tercers.

En declaracions a l’ACN, el portaveu del comitè d’empresa USOC de Nissan, Miguel Ruiz, ha afirmat que “en cap moment durant aquest període s’han donat arguments vàlids per al tancament, ni tampoc alternatives productives per evitar-lo”. També ha precisat que en aquesta tercera mediació el responsable financer de Nissan ha argumentat unes pèrdues econòmiques “futures i a 10 anys vista” per justificar el tancament de les plantes de la Zona Franca.

“Moltes de les dades que presenta la companyia són falses, maquillades o irrellevants. De fet, el mateix període de consultes està viciat ja que s’ha iniciat amb la decisió presa del tancament”, ha criticat Ruiz. “Els comitès d’empresa tenim voluntat de negociar, però mai en el marc d’indefensió i amenaça de l’ERO”, ha insistit el portaveu d’USOC.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa