Nissan, “l’ERO més gran que ha patit aquest país”

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, alerta que el tancament de la planta de la Zona Franca i les altres dues de la firma a Catalunya pot afectar 11.500 treballadors

L’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per tancar les plantes de Zona Franca, Sant Andreu de la Barca i Montcada i Reixac de Nissan pot afectar 11.500 persones a Catalunya i 16.500 a tot Espanya. “És l’ERO més gran que patit aquest país”, ha lamentat el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, en una atenció als mitjans. Un cop presentat formalment, la multinacional té 30 dies per negociar l’expedient que inclou 2.525 treballadors d’una plantilla de 3.000.

L’afectació indirecta, però, podria ser superior perquè els càlculs de la companyia mostren que el tancament pot fer perillar la feina de més de 9.000 empleats indirectes a Catalunya i 5.000 més a la resta de l’Estat, ha apuntat el conseller.L’empresa va registrar oficialment un ERO aquest dimarts per causes organitzatives i productives i no econòmiques, un fet que, segons El Homrani, demostra que l’empresa “és viable”. “És important situar-ho perquè reforça la posició de totes les administracions, patronals i sindicats que la planta de Nissan a Catalunya és viable”, ha explicat. “Estem davant d’una decisió que s’emmarca dins d’una decisió estratègica de la companyia més que una decisió econòmica”, ha afegit.

Més informació

Nou comentari