Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Nissan: “És la nostra oferta final, no hi haurà més negociacions”
  • CA

La direcció de Nissan ha posat la pilota sobre la taula dels treballadors després del trencament de les negociacions i de presentar una última proposta als sindicats que té com a data límit el 4 d’agost. “És la nostra oferta final, no hi haurà més negociacions”, ha assegurat el responsable d’operacions industrials a Nissan Ibérica, Frank Torres.

“Les diferències són insalvables, sobretot en la part econòmica. Si la part social rebutja aquesta darrera proposta, l’empresa haurà de continuar amb els procediments que marca l’article 51”, ha confirmat Torres. “Els treballadors haurien de recapacitar. Aquesta última oferta està molt i molt per sobre del que marca la llei”, ha insistit el directiu encarregat del tancament de Nissan a Catalunya.

“Si hi ha acord, Nissan està disposada a treballar en la reindustrialització i en facilitar el traspàs. Si no hi ha acord, tot quedarà aturat i seria una llàstima perquè interessa a les dues parts”, ha constatat el responsable d’operacions industrials de Nissan. “Cal que tot es valori en el seu context adequat. Nosaltres també oferim temps per garantir aquesta cerca de nous inversors”, ha puntualitzat Torres, que no ha volgut avançar quin serà el moviment de l’empresa si finalment no hi ha pacte.

Els treballadors, cap als jutjats

La possibilitat que la plantilla de Nissan presenti una demanda col·lectiva contra la companyia pren força. Així s’ha anunciat en una assemblea que s’ha celebrat aquest dissabte a Montcada en què han participat centenars de treballadors. La trobada, arriba després que aquest divendres per la nit es trenquessin les negociacions entre la direcció i els representants sindicals, i la multinacional fes la seva “última oferta”.

El comitè d’empresa acusa la companyia d’estar “imposant” la seva voluntat. Reclama un pla d’industrialització, unes indemnitzacions justes i que no s’acomiadi cap empleat mentre la planta segueixi activa. Alhora, fan una crida perquè les administracions intervinguin i adverteixen que mantindran els piquets.

Els representants sindicals s’han mostrat molt crítics amb la direcció i han demanat a la plantilla que segueixi “en peu de guerra” per demostrar a la multinacional que no cedirà davant el que consideren que és una “imposició”. Han deixat clar que no acceptaran “l’última oferta” de l’empresa i han instat la companyia que faci una passa enrere i escolti les demandes dels treballadors.

Tot i que el període de consultes ja ha acabat, obren la porta a seguir negociant, sempre i quan es tinguin en compte les seves reclamacions. La principal d’aquestes peticions gira al voltant de la reindustrialització. Consideren que la companyia hauria d’implicar-se més. “Nissan és qui vol abandonar i deixar enrere 40 anys d’història”, explica Miguel Ruiz, secretari general de Sigen-USOC a l’empresa, que recorda a la direcció que “té una responsabilitat social”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: BARO DE BIDET a agost 01, 2020 | 16:54
    BARO DE BIDET agost 01, 2020 | 16:54
    BOICOT RENAULT
  2. Icona del comentari de: ODISEA a agost 03, 2020 | 13:20
    ODISEA agost 03, 2020 | 13:20
    Nunca tuve un Nissan ,ni Renault,y ahora se que acerte.adeu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa