Els neobancs espanyols encaren el 2020 amb fortes expectatives de creixement

Les expectatives de futur d'aquestes entitats han fet que hagin tancat amb èxit les rondes de finançament que han obert en els últims mesos

Els neobancs espanyols han captat en l’últim any l’interès d’un públic jove que demanda una relació estrictament digital amb el seu banc i han sabut fer-se un lloc rellevant en un sector dominat per grans marques internacionals. Aquests bancs 100% digitals encaren 2020 amb ambiciosos objectius de creixement.

Així, Myinvestor registrava al desembre de 2019 16.000 clients i va tancar aquest exercici amb un volum de negoci de 200 milions, amb un creixement de més del 500% en relació als 31 milions amb els que començava l’any. Es tracta de l’únic de la seva categoria amb llicència bancària, el que suposa estar sota la supervisió del Banc d’Espanya i cobert pel Fons de Garantia de Dipòsits.

Per part seva, bnc10, que va començar a operar a finals de setembre com el primer neobanc nascut a Barcelona, ja té 10.000 clients i espera facturar 1 milió d’euros quan es tanqui el 2020.

Destaca en xifres també Bnext que, encara que no té llicència bancària a Espanya, opera mitjançant un acord amb la societat Pecúnia Cards i ha fixat Llatinoamèrica com la seva àrea de creixement per als propers anys. Espera tancar 2020 amb un milió de clients a l’Estat.

Les expectatives de futur d’aquestes entitats han fet que hagin tancat amb èxit les rondes de finançament que han obert en els últims mesos. Myinvestor ha captat 20 milions d’euros en una ronda en la que han entrat en el seu capital l’asseguradora Axa i El Corte Inglés. Bnext va aconseguir 22 milions d’euros en la seva última ronda de finançament el mes de setembre, i bnc10 ha tancat el desembre una ronda d’1 milió d’euros en la qual han participat més de 50 inversors.

Nou comentari