Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Neix l’oficina per aclarir dubtes i fer gestions al [email protected]

Barcelona obre aquest dilluns l’Oficina Tècnica del [email protected] per centralitzar l’atenció a les empreses i als ciutadans, ja sigui en l’àmbit econòmic, urbanístic o sociocultural del Poblenou. L’oficina, ubicada a l’edifici MediaTIC, està gestionada per l’Ajuntament de Barcelona i canalitzarà a través d’un servei de finestreta única les gestions empresarials i urbanístiques relacionades amb projectes per desenvolupar el [email protected]

Així, un dels objectius és que sigui un punt de referència per captar, impulsar i reforçar projectes relacionats amb el desenvolupament del districte, segons l’Ajuntament. “Volem que sigui un districte tecnològic, econòmic, però també on viure i on gaudir de l’espai públic”, ha expressat el primer tinent d’alcaldia d’Economia, Jaume Collboni.

El primer tinent d’alcaldia ha recordat que l’objectiu de govern municipal és crear en aquesta zona de la ciutat fins a 60.000 llocs de treball en els pròxims deu anys i 15.800 nous habitatges assequibles de protecció oficial.

Serveis

Entre els serveis que s’ofereixen a l’oficina hi ha una primera orientació i assessorament sobre regulacions i procediments relacionats amb el planejament urbanístic, el pla d’usos o l’inici d’una activitat econòmica.

A més, en una segona fase al 2021 s’aprofundirà en aquest assessorament i com a novetat es treballarà en amb el servei de Promoció Internacional i Captació d’Inversions, per atraure inversió pública i privada de qualitat.

L’oficina també coordina tasques entre diferents agents municipals i centralitzarà la generació de dades i coneixement sobre el projecte [email protected], a més de fer-ne difusió.

També es coordinaran els diversos programes vinculats a l’activació d’espais en desús com ara la conversió d’antigues fàbriques en espais de creació.

L’oficina tècnica era un dels eixos del pla [email protected] ‘Cap a un model de ciutat sostenible i inclusiva’, que pretén aprofitar al màxim el potencial i les sinergies urbanístiques que operen al districte.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa