Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Neix a Barcelona el primer ‘hub’ europeu per modernitzar les empreses d’assistència legal

Institucions, despatxos d’advocats, grans corporacions i startups de Barcelona s’han unit per impulsar el primer LegalTech Hub global d’Europa, ha informat aquest dilluns Pimec en un comunicat.

Han impulsat aquest LegalTech Hub la patronal Pimec, la Universitat de Barcelona (UB), despatxos d’advocats com Cuatrecasas, Roca Junyent, Deloitte Legal, Across Legal, ETL, Jané Advocats i Cirial 180, empreses com Banc Sabadell, VLex Networks, Alterwork, i startups com Xarxa Points, Bigle Legal, Validated ID, Signaturit i Pridatect.

En un acte al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) aquest dilluns, LegalTech Hub s’ha constituït com a primera agrupació global d’empreses i institucions del sector, i neix de la necessitat d’unir la tecnologia amb l’àmbit jurídic.

El negoci tradicional de prestació de serveis legals està en procés de transformació per l’arribada de nous actors que ofereixen maneres noves i innovadors d’accedir a l’assistència i coneixement legal, i aquest hub pretén ser “una organització inclusiva, transversal i global” , amb la col·laboració de les principals institucions, bufets i empreses.

La CEO de Xarxa Points, plataforma de Brand Intelligence, Laura Urquizu, ha estat escollida com a primera presidenta de la nova entitat, i ha afirmat que, actualment, la tecnologia impacta en tots els aspectes de la societat i la transformació digital arriba a tots els àmbits, un dels quals és el sector legal.

“Creiem que és fonamental agrupar tots els ‘stakeholders’ del sector per trobar sinergies de creixement i transformació digital. Per això, volem causar impacte en l’ecosistema de Legal Tech des de Barcelona a tot el món”, ha ressaltat.

El president de Pimec Joves Barcelona, ​​Albert Ferré, ha destacat el “caràcter obert, transversal, inclusiu i competitiu del hub, en el qual han de pivotar des de les startups fins a les universitats” i ha afegit que es tracta d’un projecte pioner al món.

Per a Francesc Muñoz, directiu del despatx Cuatrecasas, “el LegalTech Hub serà un punt de trobada ineludible entre empreses, despatxos d’advocats i startups per innovar en l’agilització dels seus processos legals”.

El director operatiu de BStartup de Banc Sabadell, Josep Carol, ha explicat que la voluntat de l’entitat “és intentar aportar valor i innovació per a l’ecosistema legaltech” i ha afegit que la constitució d’aquesta associació és el principi dels compromisos que adquireixen els membres fundadors de contribuir a la transformació digital de el sector.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa