Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mor Miquel Valls, expresident de la Cambra de Barcelona
  • CA

Miquel Valls, fins fa uns mesos president de la Cambra de Comerç de Barcelona, ha mort a causa d’una malaltia quan estava a punt de fer 76 anys, segons han confirmat al TOT Barcelona fonts de l’organisme, ara presidit per Joan Canadell.

Valls va presidir la corporació econòmica que aplega el teixit econòmic de la ciutat i la seva àrea durant 17 anys, des del 2002 fins que aquest any va decidir no tornar-se a presentar a les eleccions, que finalment va guanyar la candidatura independentista Eines de País.

La llarga vinculació de Valls amb la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona va començar el 1996. El 1998 va assumir l’àrea de delegacions dins del comitè executiu i després ja va passar a ser-ne el president, càrrec que va mantenir fins a aquest any 2019.

En la seva trajectòria a l’empresa privada, va ser directiu del grup d’empreses de la seva família, del sector metal·lúrgic, de l’any 1970 a l’any 1984. Entre el 1985 i el 2000 va ser president executiu de Comercial DVP (que després seria Acciai Speciali Terni), un altra empresa del mateix sector. A més, ha sigut membre del consell d’administració de Fichet S.A. i president de Fichet Industria SL. També ha estat a la junta directiva de Mutual Midat Cyclops.

El seu successor a la Cambra, Joan Canadell, ha dit avui en declaracions a TV3 que “va fer una gran feina” a la corporació, tot i no amagar les diferències de criteri que mantenien, que van quedar evidenciades en unes declaracions crítiques de Valls respecte del discurs d’Eines de País després de les eleccions.

[r:1]

Segons ha explicat Canadell, sabia que Valls estava greument malalt. “Teníem una idea diferent, però cal reconèixer que estimava la Cambra i l’entorn empresarial del país, i va lluitar a la seva manera per tirar endavant el teixit empresarial. Deixa una Cambra sanejada i un molt bon equip consolidat”, ha destacat.

Reaccions polítiques a la notícia

En un sentit molt similar al de Canadell s’ha expressat la consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón (JxCat). “Tot i que no coincidíem en tot, sempre vam poder expressar-nos amb molta claredat i sinceritat”, ha manifestat. La consellera ha destacat en la trajectòria de Valls, tant a la Cambra de Comerç de Barcelona com al Consell de Cambres, per la “implicació i defensa” en favor de les cambres de comerç.

L’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, havia sigut la primera de manifestar el seu condol públicament, amb una piulada al seu compte de Twitter.

Després s’hi han afegit altres polítics i autoritats, entre els quals hi ha el president de la Generalitat, Quim Torra.

Més notícies
Miquel Valls: “La Cambra no ha estat mai sotmesa a cap interès polític”
Notícia: Miquel Valls: “La Cambra no ha estat mai sotmesa a cap interès polític”
Comparteix
El president sortint de la Cambra de Comerç de Barcelona defensa la “independència” de l’entitat i rebutja qualsevol sotmetiment a Madrid

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa