El jurista i economista Josep Joan Pintó Ruiz va morir aquest diumenge als 93 anys. Nascut el 16 d’abril de 1927 a Barcelona, el 1978 va ser degà del Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) des d’on va destacar per la seva defensa del dret civil català, segons indica l’ICAB en un comunicat. També va ser membre de la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat de Catalunya (1979-1991), president de l’Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya (1967-1991) i vicepresident del Consell General de l’Advocacia Espanyola (1978-1982).

El 1982 va ser nomenat president de la Caixa de Barcelona, que posteriorment es fusionaria amb la Caixa de Pensions. Va ser vicepresident de La Caixa i president de l’Obra Social de La Caixa. Va rebre de la Creu d’Honor de Sant Raimon de Penyafort de l’Ordre de Sant Raimon de Penyafort del Ministeri de Justícia (1990); la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya (1999) i la creu al Mèrit en el Servei de l’Advocacia del Consell General de l’Advocacia Espanyola (2002).

L’ICAB lamenta la pèrdua i “des de la màxima admiració transmet el més sentit condol a la seva família i a tota la comunitat jurídica i amics que trobarem a faltar la seva presència, humanitat i excel·lents reflexions sobre la vida i el Dret”.

Nou comentari

Comparteix