La Mobile World Capital demana un congrés 2020 sense “sense talls ni vagues”

La fundació recorda que l'actual contracte per celebrar el congrés a Barcelona expira el 2023 i caldrà negociar la renovació per 5 anys més

El director general de la fundació Mobile World Capital Barcelona, Carlos Grau, ha fet una crida a garantir la seguretat i la mobilitat a Barcelona per renovar el Mobile World Congress (MWC) més enllà del 2023, quan expira el contracte. En un dinar informatiu organitzat per Barcelona Tribuna, Grau ha explicat que les negociacions per renovar el congrés de telefonia mòbil 5 anys més encara no han començat i ha apuntat que “fer un bon Mobile 2020 serà molt important”. “Si tenim sort amb el temps i no tenim cap tall ni cap vaga, ho tindríem tot”, ha apuntat.

També ha recordat que el president de GSMA, John Hoffman sempre assegura que la continuïtat del congrés “depèn de nosaltres”. Segons Grau, totes les administracions estan compromeses amb la fundació i el MWC i ha assenyalat que el seu patronat és “un espai de diàleg” que els obliga a “seure plegats”. La fundació vinculada amb el congrés mundial del mòbil té un objectiu i un impacte “rellevant i gran” que porta a totes les institucions integrants del patronat –Ministeri d’Economia i Empresa, Generalitat, Ajuntament de Barcelona, Fira de Barcelona i GSMA– a mostrar “complicitat total”, fins i tot en els “moments difícils”.

Grau ha recordat que va prendre possessió del càrrec just després del cessament del govern de Catalunya per mitjà de l’aplicaicó l’article 155. També ha indicat que les diferents institucions han cooperat en diferents moments polítics pel bé del MWC, que deixa té un impacte econòmic de més de 470 milions d’euros a Barcelona. “El projecte que tenim en comú fa que quan els patrons entren al patronat vegin una oportunitat enorme que passa de les legislatures i del regat curt perquè ens juguem molt”, ha apuntat. El director de la Capital, ha assegurat que les “discrepàncies” entre governs es resolen “fora” de la fundació i les reunions del patronal són un instrument per “trobar punts de diàleg” entre Ajuntament, Generalitat i Estat.

Grau ha demanat “cuidar entre tots” la seguretat i la mobilitat de Barcelona, defensar els “intangibles” de la capital catalana i “fer un bon Mobile 2020”. I ha afegit: “Si no neva, si no tenim cap vaga de metro, ni cap tall, aleshores serà espectacular; si aquella setmana garantim la mobilitat i el temps ens acompanya, ho tenim tot”. El director general de la Capital ha recordat que Barcelona ja té “la connectivitat, la oferta cultural, la gastronomia i el talent científic” que busca un esdeveniment com el MWC.

El director general de la fundació ha indicat que “és d’hora” per començar a negociar la renovació del contracte de celebració del congrés de telefonia mòbil i ha assegurat que s’estan creant les bases per a fer-ho quan toqui. “Hi ha situacions d’incertesa però normalment aquest tipus de temes es gestionen a poc temps que acabi el termini”, ha explicat.

Un nou esdeveniment per entretenir congressistes amb l’agenda lliure

En la seva intervenció, el directiu també ha parlat de l’esdeveniment que organitza GSMA i el Sónar, l’X-Side, que combinarà música digital, emprenedoria i tecnologia en els recintes de la Fira de Montjuïc que no utilitza el congrés d’start-ups 4 Years From Now (4YFN). En concret, ha apuntat serà una oferta d’oci que començarà a les cinc de la tarda i estarà dirigida al 30% dels congressistes que venen a Barcelona amb “molta disponibilitat”.

D’altra banda, Grau s’ha mostrat optimista amb el paper de l’Estat espanyol i Catalunya en la “cursa pel 5G”· i ha destacat que els dos territoris ocupen la “pole position” d’Europa. Segons ha apuntat, dels 156 projectes relacionats amb el 5G desenvolupats al continent, 24 s’han dut a terme a Espanya i 8 a Catalunya. Amb tot, ha alertat que no ens podem “adormir” en la “carrera a gran velocitat” que s’està disputant en el tauler mundial pel domini d’aquesta tecnologia i ha considerat que falta més transferència d’aplicacions de 5G a indústries i generació d’empreses catalanes i espanyoles que es basin en aquesta tecnologia.

Comentaris

  Lidia 25/11/2019 7:51 pm
  Ho comencem a negociar el referèndum acordad o ho tenen malament ,crec que això ja no baixarà de intensitat fins la república Catalana
  Vicenç Ramoneda 25/11/2019 8:55 pm
  Que passa? En hem de comportar com esclaus? És això?
  jg 25/11/2019 9:51 pm
  pues nos encontraremos con que no se molestará a los visitantes pero se seguirá jodiendo a los barceloneses...
  NO HI AURA PAU AL MOVILE 26/11/2019 8:27 am
  Que no es pensin que faran un Movile com si no agues passat res, es una oportunitat d'or per fer movilitzacións, i si marxen, dons millor, primer son els drets humans que els 4 duros que diexen als taxistes i cases de putes.

Nou comentari