El Mobile Social Congress denuncia l’impacte social i ambiental de la indústria electrònica

La iniciativa vol ser un espai de reflexió ciutadana i fer d’altaveu d’experiències que promouen la sobirania tecnològica

El Mobile Social Congress denunciarà les pobres condicions laborals i l’elevat impacte ambiental de la indústria tecnològica amb un programa que revisarà tota la cadena de producció i consum de productes com els telèfons mòbils o els ordinadors portàtils. Amb el lema “Esclavatge 2.0. De la mina a l’abocador”, el Mobile Social Congress tindrà lloc el 26 i 27 de febrer, just els dies centrals del Mobile World Congress.

Laia Fargas, de SETEM Catalunya, ha explicat que el Mobile Social Congress no busca ser “l’antiMWC” –ni tan sols la “vessant social” del congrés, segons l’ACN–, sinó que busca posicionar-se com un “espai de reflexió” ciutadana per denunciar les conseqüències que el model econòmic actual té sobre les condicions dels treballadors de les fàbriques de productes electrònics, sobretot a l’Àfrica, l’Àsia i Amèrica Llatina.

La iniciativa també vol fer d’altaveu d’experiències que promouen “la sobirania tecnològica i l’electrònica justa”, segons Fargas. El programa del Mobile Social Congress inclou la projecció d’un documental i la celebració de diverses conferències sobre conflictes socials i ambientals a mines de Xile, Armènia i Zàmbia o els suïcidis a la indústria tecnològica. 

Més informació

Nou comentari