Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Mig miler de pensionistes es manifesten davant de la seu del Banc d’Espanya

Mig miler de persones han acudit a la manifestació convocada per la Marea Pensionista aquest dilluns a Barcelona per protestar contra el Banc d’Espanya, que s’ha posicionat en contra de la revalorització de les prestacions de jubilació basant-se en la inflació (IPC). Els manifestants han caminat des de la plaça Universitat fins al capdamunt del Portal de l’Àngel on hi ha la seu de l’organisme regulador entonant crits com “Governi qui governi, les pensions es defensen” i titllant els banquers de ‘lladres’. En declaracions als periodistes, la portaveu del moviment, Concepción Ribera, ha demanat la dimissió del governador del Banc d’Espanya, Pablo Hernández de Cos, i ha assegurat que el dirigent de la institució “no té vergonya” de fer aquestes declaracions quan ell cobra més de 12.000 euros al mes. A més, ha reclamat al regulador que “depuri responsabilitats” i que exigeixi a la banca els 65.000 milions d’euros del rescat bancari.

Ribera ha recordat que a l’Estat hi ha un milió i mig de dones que cobren menys de 500 euros al mes de pensió i que gairebé el 80% de les prestacions per jubilació estan per sota dels 700 euros mensuals, amb una mitjana total que no arriba als 1.000 euros. “I aquest senyor que cobra 12.700 euros al mes té la barra de dir que no s’apugin les pensions amb l’IPC?”, s’ha preguntat abans d’afegir que el col·lectiu està “fart” d’haver d’escoltar de boca de persones amb sous “estratosfèrics” que no es poden incrementar els sous dels pensionistes.

“No té vergonya, els pensionistes seguirem sortint als carrers per reivindicar-nos perquè les pensions són un dret. Que no ens enganyin. Sí que hi ha diners, el que no hi ha és voluntat política”, ha reblat. Diverses agrupacions en favor dels drets dels pensionistes es manifesten cada dilluns a la plaça Universitat de Barcelona per a reclamar unes prestacions dignes.

En les reformes del sistema de pensions dels anys 2011 i 2013 es va limitar l’augment de les pensions a un 0,25% en situacions de dèficit. Una de les primeres decisions del nou l’Executiu de Pedro Sánchez va ser “corregir” aquest sostre i actualitzar les pensions a l’increment de l’IPC, augmentant les prestacions un 0,9% des de l’1 de gener del 2020.

Més notícies

El govern espanyol limita la pujada dels lloguers a l’IPC i amplia a 5 anys els contractes

Notícia: El govern espanyol limita la pujada dels lloguers a l’IPC i amplia a 5 anys els contractes
Comparteix
El Congrés haurà de validar el decret i tot apunta que Podem, ERC i PDeCAT hi donaran suport
Notícia: El govern espanyol limita la pujada dels lloguers a l’IPC i amplia a 5 anys els contractes - Mobile

Unes 1.000 persones es manifesten a Barcelona per les pensions públiques

Notícia: Unes 1.000 persones es manifesten a Barcelona per les pensions públiques
Comparteix
Demanen a tots els partits que defensin el sistema públic de pensions independentment de qui guanyi el 28A
Notícia: Unes 1.000 persones es manifesten a Barcelona per les pensions públiques - Mobile

Nou comentari

Comparteix