Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Més de 2.600 nens en risc d’exclusió social aprendran competències digitals amb la Fundació Vodafone
  • CA

La Fundació Vodafone ha duplicat aquest curs escolar l’abast del seu programa DigiCraft Infància Vulnerable, que desenvolupa en col·laboració amb Creu Roja Joventut i Save the Children, i arribarà a més de 2.600 nens de 12 comunitats autònomes.

L’entitat ha presentat una nova edició del programa, amb el qual formarà nens i nenes pertanyents a entorns vulnerables d’entre sis i dotze anys en les competències digitals que, segons els promotors de el projecte, els permetran liderar el seu futur. Remedios Orrantia, presidenta de la Fundació VODAFONE (VOD.LO) ha subratllat que “tots els nens i nenes d’Espanya haurien de tenir accés a una educació digital de qualitat que els permeti afrontar el futur amb més certesa”.

Després de la primera edició de l’any passat, la iniciativa incrementa la seva empremta en el territori, amb presència en fins a dotze comunitats autònomes. Així mateix, en aquest curs escolar 20/21, el programa formarà en habilitats digitals uns 2.600 nens i nenes en 116 centres, el que pràcticament suposa duplicar les xifres del curs anterior (1.400 nens i 73 centres), el que dona continuïtat a l’aliança entre Fundació Vodafone Espanya, Creu Roja Joventut i Save The Children. A més, capacitarà 228 educadors i voluntariat d’aquestes organitzacions per impartir la proposta formativa, davant dels 133 de l’any passat.

La Fundació Vodafone Espanya dotarà aquests centres dels materials i recursos online necessaris per al desenvolupament del programa, amb unes 561 pastilles, 262 kits tecnològics de dos itineraris diferenciats (videojocs i realitat augmentada i robòtica i intel·ligència artificial) i 48 impressores. De fet, Andrés Conde, de Save The Children, ha indicat que “els que es troben en situació més vulnerable tenen moltes dificultats per poder comptar en les seves llars amb els recursos necessaris per a desenvolupar-les. La pandèmia ha evidenciat la vital importància de les competències digitals per poder continuar amb les classes quan han hagut de passar-se a format en línia, però la metodologia DigiCraft va molt més enllà “.

La metodologia DigiCraft, combinant el món digital amb l’artesanal, traça una sèrie d’itineraris formatius que comparteixen un element comú: el factor sorpresa, la capacitat de despertar de manera natural l’interès de l’alumnat per elements del món digital com ara la realitat virtual o la intel·ligència artificial.

Des de Creu Roja, la tercera pota d’aquesta iniciativa, el seu president Tono Bruel posa de manifest que “garantir la igualtat d’oportunitats en l’educació és un dels grans pilars de Creu Roja Joventut i de les entitats que formem part d’aquest projecte. Les competències digitals són més presents que mai i DigiCraft és una excel·lent eina per aprendre a través de l’experimentació i el joc “.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa