Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Manuel Valls: “Barcelona ha de tornar a organitzar uns Jocs Olímpics”
  • CA

Després d’un mandat on les referències a la Barcelona olímpica han estat constants, sembla que la precampanya agafarà el mateix camí i serà una reivindicació continua de l’esperit olímpic. El candidat de Cs a l’Ajuntament, Manuel Valls, ha anat un pas més enllà i ha assegurat que “Barcelona ha de tornar a organitzar uns Jocs Olímpics”. Durant un dinar a la Cambra de Comerç, l’ex primer ministre francès ha assegurat que aviat parlarà amb el Comitè Olímpic Internacional per explorar una possible candidatura de la capital catalana en el marc de la seva aposta per convertir Barcelona en una capital europea.

[r:1]

En companyia del número 3 de la seva llista, l’exministre socialista Celestino Corbacho, i el diputat de Cs al Parlament Carlos Carrizosa, Valls ha assegurat que aquesta candidatura només serà possible si la ciutat té “consens i estabilitat política” i es posa “ordre en totes les propostes”. Valls ha apostat per “uns Jocs sostenibles, ciutadans, aprofitant els equipaments que ja existeixen i, sobretot, que provoquin il·lusió”, ha dit. El polític s’ha presentat davant de l’empresariat barceloní com l’únic candidat “que representa el canvi” i els ha demanat ajuda perquè Barcelona “es torni a moure cap endavant”.

Valls ha matisat després que seria una candidatura pels JJOO d’Hivern del 2030, tot i que el COI ja va donar llum verda a la proposta Pirineus-Barcelona 2030 a l’octubre de l’any passat i va entregar un informe molt positiu a la delegació catalana que es va traslladar fins a Buenos Aires. El pla B serien el jocs d’estiu. La primera oportunitat que tindria Barcelona per presentar la seva candidatura seria pels Jocs del 2032, ja que les pròximes cites seran a Tòquio (2020), París (2024) i Los Ángeles (2028). Tot i això, l’agenda d’esdeveniments internacionals està força disputada, ja que el candidat socialista a l’Ajuntament, Jaume Collboni, va proposar fa uns dies que Barcelona aculli l’Exposició Universal del 2030, una proposta que Valls considera incompatible amb la seva. “És difícil organitzar a la mateixa ciutat uns Jocs Olímpics i una Exposició Universal al mateix temps”, ha afegit.

L’allargada ombra del tripartit

Valls ha tornat a enfocar el seu discurs a fer una esmena a la totalitat al mandat d’Ada Colau al capdavant de l’Ajuntament. L’alcaldable li ha retret la seva fixació amb el sector turístic –ja havia recriminat aquesta setmana que no rectifiqués públicament la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, per titllar de “plaga de llagostes” els creueristes–. L’ex primer ministre l’ha acusat de ser la responsable de la “deterioració econòmica” de la ciutat perquè ha estat “incapaç de gestionar-la” i als seus “prejudicis ideològics”.

També ha tingut paraules per Xavier Trias, que fa unes setmanes va dir que “abans pactaria amb Ada Colau que amb Manuel Valls”, i per Jaume Collboni, a qui ha recriminat que malgrat que les seves desavinences amb l’alcaldessa “encara flirtegi amb la idea de construir una eventual majoria amb els Comuns i Esquerra Republicana”. La síndrome d’Estocolm dels opositors de Colau “és un senyal del col·lapse del sentit comú”.

Més notícies
Valls titlla els candidats de Vox de “nostàlgics del franquisme” i “homòfobs”
Notícia: Valls titlla els candidats de Vox de “nostàlgics del franquisme” i “homòfobs”
Comparteix
L'exprimer ministre francès demana que PP, C's i PSOE aclareixi que mai pactaran amb el partit d'ultradeta
El candidat del PP, Josep Bou, durant la seva intervenció en l'acte de presentació d'Álvarez de Toledo. | ACN
Josep Bou desafia Valls i Maragall a escalar Montserrat com ell
Notícia: Josep Bou desafia Valls i Maragall a escalar Montserrat com ell
Comparteix
L'alcaldable del PP es vanta de la seva "joventut" i afirma que escalarà la muntanya la setmana que ve
Valls s’altera per les declaracions de Gala Pin sobre el turisme i demana una rectificació a Colau
Notícia: Valls s’altera per les declaracions de Gala Pin sobre el turisme i demana una rectificació a Colau
Comparteix
L'alcaldable considera que titllar els creueristes de "plaga de llagostes" és un menyspreu a les famílies que viuen del sector turístic a Barcelona

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa