Set manters condemnats per vendre falsificacions de Louis Vuitton, Nike o RayBan

L’Audiència de Barcelona ha imposat una multa de 120 euros a sis d’ells i de 240 a un setè perquè és reincident

Set manters han estat condemnats a una multa d’entre 120 i 240 euros per vendre productes falsificats de marques com Louis Vuitton, Michael Kors, RayBan, Nike o el FC Barcelona. El tribunal els imputa un “delicte consumat contra la propietat industrial i venda ambulant”, però considera que no formaven part de cap organització criminal i atenua la condemna perquè van obtenir un benefici molt baix.

L’Audiència de Barcelona també descarta expulsar-los de l’Estat espanyol perquè no han estat condemnats a penes de presó i destaca que tenen “cert arrelament al país”, ja que la majoria fa temps que viuen a Espanya i parles l’idioma. El testimoni del Sindicat de Manters també ha ajudat a rebaixar la pena, ja que l’entitat va assegurar que els manters estan en contacte amb l’Ajuntament per normalitzar la seva activitat.

Els manters vivien en un pis del carrer Calàbria on emmagatzemaven milers de rèpliques de bosses de mà, ulleres, samarretes i equipacions de futbol, així com de centenars de logotips de marques internacionals. Els productes eren adquirits en diversos magatzems de Badalona que serveixen com a centres de distribució del material importat. Segons la sentència, les samarretes i les equipacions ja veien preparades, mentre que les bosses de mà estaven confeccionades i per separat es compraven els logotips. 

Nou comentari