Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La marxa independentista del Primer de Maig reivindica “enfortir els sindicats nacionals”
  • CA

La manifestació convocada per segon any per l’ANC i el sindicat independentista Intersindical-CSC, aquest Primer de Maig, ha reunit a unes 700 persones, segons la Guàrdia Urbana. La marxa portava per lema ‘Alcem-nos per la República dels drets socials’ (Aixequem per la República dels drets socials). Ha començat cap a les 18.20 hores a la plaça Urquinaona, ha recorregut Via Laietana fins a desviar pel carrer Jaume I per dirigir-se a plaça Sant Jaume, on ha finalitzat a les 18.45h. 

La capçalera ha estat formada per la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, i el secretari general de la Intersindical-CSC, Carles Sastre, a més d’altres representants de les 25 organitzacions de l’àmbit sindical i independentista que donen suport a la protesta. Paluzie ha reivindicat “enfortir els sindicats nacionals” perquè “només la república catalana garantirà els drets socials”. També hi han assistit representants polítics com Aurora Madaula i Anna Tarrés de JxCat, i Jordi Albert i Marta Rosique d’ERC.

Durant el recorregut s’han pogut escoltar consignes com ‘Independència’, ‘Visca, visca, visca la lluita feminista’, ‘Ni oblit ni perdó 1 d’octubre’, ‘Preses polítiques, llibertat’, ‘Visca la lluita de la classe obrera ‘i’ Estem en precari, volem més salaris ‘. Quan han passat per la Prefectura Superior de Policia, els manifestants han clamat ‘Aquest edifici serà una biblioteca’ i ‘Fora les forces d’ocupació’.

Capçalera de la manifestació convocada per l'ANC i la Intersindical-CSC | ACN - Estefania Escolà

Capçalera de la manifestació convocada per l’ANC i la Intersindical-CSC | ACN – Estefania Escolà

Les entitats i partits polítics que han participat en la manifestació han estat ERC, CUP, Poble Lliure, Sobiranistes, Suma’t, Comunistes de Catalunya, l’Associació de Treballadors Pakistanesos, Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), Élite Taxi, ADICs en Xarxa, Sector Públic per la Independència, Ciemen, Associació Catalana pels Drets Civils, la Forja i Jovent Republicà, entre d’altres.

A l’arribada a plaça Sant Jaume, s’han realitzat diversos parlaments: Paluzie ha defensat que aquesta manifestació representa una “bloc nítidament republicà i independentista” i ha sostingut que la independència és al centre de totes les lluites pels drets i llibertats. Ha advocat per mantenir la mobilització i participar en la manifestació de divendres convocada per ANC, Òmnium, JxCat, ERC i la CUP per demanar que l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont i els exconsellers Toni Comín i Clara Ponsatí puguin presentar-se a les eleccions europees.

Per la seva banda, el portaveu de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló, ha demanat derogar les reformes laborals, equipar les pensions al cost de la vida, crear una banca pública, retornar els ajuts públics donades a bancs durant la crisi econòmica i prohibir les ‘portes giratòries’. Perelló ha recalcat que els treballadors “no renuncien a conquerir tots els drets” i ha instat a canviar el model sindical tradicional, segons ha manifestat en el seu discurs, al qual li ha seguit el cant de La Internacional i Els Segadors.

Més notícies
CC.OO. i UGT congreguen milers de persones en la manifestació de l’1 de Maig a Barcelona
Notícia: CC.OO. i UGT congreguen milers de persones en la manifestació de l’1 de Maig a Barcelona
Comparteix
La marxa, sota el lema 'Més drets, més igualtat, més cohesió. Primer les persones', ha commemorat les víctimes d'accidents laborals
Divisió sindical l’1 de Maig a Barcelona en el centenari de la vaga de la Canadenca
Notícia: Divisió sindical l’1 de Maig a Barcelona en el centenari de la vaga de la Canadenca
Comparteix
No hi ha manifestació alternativa unitària per descoordinació i "manca de forces" | Col·lectius independentistes organitzen la seva marxa a la tarda | CCOO i UGT desfilen al matí

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa