Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Les empreses de Barcelona facturen el 43% del total de la demarcació
  • CA

El 43% de la facturació de les empreses de la província de Barcelona està concentrada a la capital catalana. Això ha detallat la diputada de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, Sònia Recasens, en la presentació de l’informe Estructura empresarial a la demarcació de Barcelona. Les empreses de la província de Barcelona van augmentar el 2016 un 8% la seva facturació respecte al 2014 i un 7% els llocs de treball generats, tot i que el nombre d’empreses ha crescut només un 2% en aquests dos anys, segons ha especificat Recasens.

També ha destacat que la facturació el 2016 va ser de 287.000 milions d’euros en les prop de 90.000 empreses que hi ha a la província, la qual cosa representa el 82% de la facturació de les societats mercantils amb seu a Catalunya i el 80% dels empleats, segons dades de l’informe.

Preguntada sobre la marxa d’empreses vinculada al procés independentista, Recasens ha ressaltat que l’estudi té en compte dades de 2016, per la qual cosa no contempla aquest fet, que repercutirà en futurs estudis. Però sí ha dit: “Haurem de veure en primer lloc quins són de veritat les empreses que han acabant traslladant la seva seu, perquè han sortit diverses xifres i dades de diferents fonts“.

Ha afegit que “una cosa és que s’hagi traslladat la seu, però les plantes productives s’han quedat”, de manera que els llocs de treball es mantenen, i ha dit que s’haurà d’estudiar la possibilitat de fer un treball d’homogeneïtzació dels estudis i abordar la possibilitat d’imputar la facturació d’empreses amb la seu fora de la província però que conserven en ella les seves plantes productives.

L’estudi té en compte les empreses actives, amb seu social a la demarcació i amb un volum mínim de facturació, mentre que exclou l’administració pública, els autònoms, les fundacions i les entitats, i agrupa les empreses en sectors – tot i que no figura el turisme, perquè no és un sector com a tal, sinó que és transversal, ha dit Recasens -.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa