Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Ajuntament engreixa la maquinària per captar fons europeus
  • CA

L’Ajuntament de Barcelona posarà en marxa un dispositiu integral per a la cerca i captació dels Fons Europeus de Reconstrucció amb l’objectiu de presentar projectes de ciutat que permetin aprofundir en la transició ecològica, la transició digital i la promoció de l’economia, incidint de forma activa en la generació d’ocupació i la reactivació econòmica i social de la ciutat de Barcelona. L’oficina tindrà per objectiu identificar fons, acompanyar en el seu procés de certificació i en la presentació de projectes de ciutat que puguin ser susceptibles de ser finançats amb els Fons Europeus de Reconstrucció.

El consistori ja ha sol·licitat al govern espanyol la necessitat que els fons europeus es puguin conduir i decidir directament des de les grans ciutats de l’Estat com una eina d’assegurar-ne la seva execució i un major impacte en l’agenda de recuperació econòmica posterior a la crisis de la covid-19.

També es preveu crear la Direcció de Captació de Recursos, que també treballarà amb perspectiva de col·laboració públic-privada per a impulsar projectes compartits entre l’Ajuntament i la societat civil, que vagin encaminats a la transició verda i digital i a la promoció econòmica de la ciutat.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha assegurat que la ciutat vol ser motor de la recuperació econòmica i social després de la crisi generada pel coronavirus: “Posem el coneixement, l’experiència i les ganes de Barcelona a treballar per a captar els fons europeus i convertir-los en la palanca de la recuperació de la ciutat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa