L’Ajuntament rep diputats del Japó per consolidar Barcelona com a ‘smart city’

L'Ajuntament ha renovat l'acord amb la ciutat de Yokohama i també treballa amb Kyoto i Kobe | Al juliol una delegació catalana va viatjar a l'arxipèl·lag per atraure inversions

La tinent d’alcaldia Laia Bonet ha rebut una delegació de diputats del Japó, en una trobada al Saló de Cent al qual també va assistir el cònsol general de Japó a Barcelona, ​​Naohito Watanabe. Bonet ha destacat les polítiques en l’àmbit de les ciències intel·ligents i ha subratllat la importància de les relacions bilaterals entre ciutats per impulsar i donar continuïtat a acords i interessos comunitaris, ha detallat l’ajuntament en un comunicat.

En concret, la tinenta d’alcaldia socialista, responsable de les àrees Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, ha rebut als set parlamentaris. Formen part del Comitè Permanent d’Assumptes Interns i Comunicació, i de Relacions Internacionals, Ciència, Tecnologia i Innovació.

Al juliol una delegació d’empresaris i representants de l’Ajuntament de Barcelona i de la Generalitat va viatjar a l’arxipèl·lag asiàtic per teixir aliances empresarials i atraure inversions. Van aprofitar les gires del FC Barcelona i de l’orquestra OBC pel país per programar reunions amb alts càrrecs nipons.

Acords amb Yokohama i Kyoto

L’Ajuntament ha enregistrat que Barcelona ha renovat recentment l’acord de col·laboració amb la ciutat de Yokohama per treballar en el desenvolupament d’àmbits com la ciutat intel·ligent, energies renovables, transport urbà i societat circular. A més la capital catalana està agermanada amb Kobe, ciutat amb els quals treballa en diversos aspectes, com a concurs de visualització de dades obertes.

També es manté un acord de col·laboració amb la Prefectura de Kyoto sobre desenvolupament econòmic, innovació tecnològica i gestió pública de dades obertes. Les dues ciutats treballen l’àmbit metropolità per identificar punts d’interès mutu. Barcelona i Kyoto coorganitzen la Exposició Smart City de Kyoto des del 2014. 

Més informació

Comentaris

    Qui és l'alcaldessa? 19/08/2019 11:09 pm
    I l'alcaldessa de vacances permanents. Com que no té nivell per poder comunicar-se amb delegacions estrangeres, hi delega algú amb més formació. Ella només fa declaracions populistes.

Nou comentari