Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La restauració titlla d'”irresponsabilitat” que Sanitat vulgui prohibir fumar a les terrasses
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona ha titllat d‘”irresponsabilitat imperdonable” la proposta del Ministeri de Sanitat de prohibir el consum de tabac a les terrasses dels bars i restaurants. En un comunicat, l’organització empresarial afegeix que aquest plantejament no serà eficaç per lluitar contra la Covid perquè “no hi ha evidència sobre la transmissió directa del virus a través del fum del tabac”. Per això, el Gremi ha demanat al Govern que es desmarqui de la prohibició i confirmi que no endurirà les “ja de per si severes” restriccions a la restauració.

El seu director general, Roger Pallarols, ha dit que “prohibir fumar a les terrasses només servirà per posar-los les coses una mica més difícils als restauradors”. Segons Pallarols, la ministra Carolina Darias actua com una “buròcrata allunyada de la realitat”. “Amb aquesta ocurrència el ministeri se suma a l’especulació i contribueix a la psicosi social sobre on i de quina manera es produeixen els contagis”, ha afegit. El Gremi també critica que es vulgui aprofitar el moment d’emergència sanitària “per legislar sense el necessari debat social” i recorda que la normativa espanyola de consum de tabac “és una de les més avançades d’Europa i genera ampli consens”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: FRAN BCN a abril 16, 2021 | 22:35
    FRAN BCN abril 16, 2021 | 22:35
    Irresponsables, incivics i egoistes són els què fumen a les terrasses i atufen i molesten als altres clients...la.patronal té uns nassos.que espanta...

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa