Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Fundació “la Caixa” adjudica l’externalització de les seves infraestructures a T-Systems

T-Systems ha estat l’adjudicatari de l’concurs de la Fundació “la Caixa” per a l‘externalització i gestió de les infraestructures de l’entitat i del servei de SOC (Security Operations Center) per als propers 5 anys, segons ha informat aquest dilluns la companyia. La filial de serveis tecnològics per a empreses de Deutsche Telekom es converteix així en el nou soci tecnològic de la Fundació “la Caixa” amb l’objectiu de posar a la seva disposició una plataforma segura, estable i híbrida, que actuarà com un element facilitador i accelerador de les propostes de valor de l’entitat.

La proposta de T-Systems inclou un ampli catàleg de serveis i plataformes de cloud privat i públic securitzats, la seva SOC (Security Operations Center), una Oficina de Transformació Digital i comunicacions adequades.

Es tracta d’una solució oberta, amb capacitat de creixement il·limitat, flexible per assumir integracions amb la resta de les solucions de mercat, i estandarditzada, per tal d’aconseguir un entorn estable a partir del qual començar a hibridar amb el cloud públic. En conjunt, la solució oferta simplifica i integra la gestió de dades en cloud per accelerar la transformació digital de l’organització.

El projecte dissenyat per T-Systems es construeix al voltant d’una solució de cloud híbrid que combina els data centers de la filial de Deutsche Telekom amb solucions de cloud públic de AWS i Microsoft Azure, sempre adaptant-se als requeriments de la fundació en cada moment.

Inclou també una gamma de serveis d’altes prestacions de computació redundada, contenidorització d’aplicacions i, finalment, com a socis tecnològics de la fundació, l’acompanyament al llarg de la seva transformació digital. D’aquesta manera, el servei permetrà a la Fundació “la Caixa” dur a terme la transició d’un model on premise al cloud de T-Systems i els diferents hyperscalers, a través d’un pla de capacitat relacional executat de manera conjunta i col·laborativa entre les dues entitats.

T-Systems desenvoluparà també tallers específics de Design Thinking i Agile, per tal d’implementar models d’avaluació de noves tecnologies i automatitzacions a incorporar en els processos de la Fundació “la Caixa”.

Capacitat tecnològiques

Dins dels aspectes potencials que proporcionen valor afegit al servei desenvolupat per T-Systems, la nova plataforma multicloud permetrà a la Fundació “La Caixa” tenir autonomia suficient en la presa de decisions per a la gestió de tasques relacionades amb la innovació o amb l’explotació de noves àrees de col·laboració, podent estalviar temps i costos.

Un altre dels valors de la proposta de T-Systems és l’elevat nivell de seguretat de la solució gràcies a la disposició d’elements intrínsecs de seguretat que aporta la pròpia plataforma, als quals se suma el centre d’operacions es seguretat 24×7 (SOC) de T-Systems i els data centers certificats com Tier III de Barcelona i per l’esquema nacional de seguretat (ENS) en la seva categoria alta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa