Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La fira Mercat de Mercats celebra 10 anys amb una edició especial
  • CA

Els dies 18, 19 i 20 d’octubre la Fira Mercat de Mercats omplirà de gom a gom l’avinguda de la Catedral de Barcelona. Un any més, el bo i millor dels mercats municipals de la ciutat es trasllada durant 3 dies a aquesta fira per reivindicar la seva qualitat, proximitat i sostenibilitat.

La d’enguany, però, no serà una edició qualsevol. I és que aquest 2019 el Mercat de Mercats celebra el seu desè aniversari. Per això el cap de setmana del 18 al 20 d’octubre serà també una festa especial, plena de novetats, sorpreses, activitats  i, també, de milers de visitants disposats a celebrar-ho.

La fira donarà protagonisme als 10 anys de Mercat de Mercats, sense oblidar el eixos vertebradors de sempre: el producte, la sostenibilitat, la proximitat i el vessant social.

A l’espai de tapes hi participaran restauradors de tota la ciutat i hi haurà les tapes més demandades les 9 edicions anteriors. També comptarem amb una sessió magistral diumenge de les 13.30 hores a les 14.30 hores: Celebrem 10 anys, amb la participació del xef Carles Gaig i el comerciant de Boqueria Eduard Soley. Dos històrics que han participat des de la primera edició en la Mercat de Mercats.

Cartell de la Fira Mercat de Mercats

Cartell de la Fira Mercat de Mercats

La Fira Mercat de Mercats va néixer l’any 2010, fruit del projecte europeu MedEmporion, liderat per Barcelona –conjuntament amb Torí, Gènova i Marsella– dins del programa Med de la Unió Europea. El seu objectiu era estudiar i promoure el paper dels mercats en l’àrea mediterrània i en el desenvolupament econòmic, social i urbà.

L’èxit de la primera edició i la bona rebuda per part de la ciutadania van donar continuïtat a la fira com a activitat de promoció dels mercats municipals i dels seus valors: la professionalitat dels paradistes i el producte de qualitat, saludable, de proximitat i sostenible.

Com cada any, els comerciants dels mercats de Barcelona sortiran al carrer amb el millors productes i els restauradors satisfaran els paladars més exigents amb les millors tapes, acompanyades amb una bona selecció de vins i caves del país o amb una bona cervesa. A més, productors de Catalunya i d’altres territoris també tindran el seu espai.

A l’Aula de la Fira, tornarem a gaudir d’una variada programació amb xerrades i ponències de grans cuiners i professionals del sector gastronòmic. Tot això sense oblidar el coneixement de primera mà que els comerciants dels mercats de la ciutat, els artistes de mercat, compartiran amb tots nosaltres amb consells, trucs i històries curioses. Els més petits també tindran cabuda en la fira i podran gaudir de la festa a l’espai familiar pensat per als infants de 0 a 6 anys.

El mercats especials no alimentaris tindran, per segon any consecutiu, el seu espai a la Fira, amb estands on donaran a conèixer les seves especialitats.

Per saber tot el que necessites saber dels Mercats de Barcelona, aquí tens la seva web.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa