La Cambra reclama més tests per evitar els efectes “devastadors” d’un segon confinament

La Cambra de Comerç de Barcelona ha demanat més recursos per rastrejar els casos positius de Covid-19 i detectar i fer un seguiment dels possibles contactes, davant del “risc no assumible” d’un segon confinament.

En un comunicat ha criticat que la capacitat per fer tests a Catalunya és de 40.000 proves diàries però només s’estan realitzant 10.000 per la falta de detecció de contactes de persones contagiades. També ha instat a garantir que la informació derivada dels casos detectats en l’atenció primària sigui correcta perquè el departament de Salut pugui fixar la traçabilitat.

L’entitat presidida per Joan Canadell veu “amb molta preocupació” l’evolució dels rebrots de coronavirus a Catalunya, situació que creu que es podria haver evitat si s’hagués establert una millor coordinació, basada en l’ús de la tecnologia, la realització de proves massives i la col·laboració entre el sector públic i el privat.

“No ens podem permetre un segon confinament pels efectes devastadors que tindria, no només sanitaris sinó també per al sosteniment bàsic de la societat”, ha remarcat la cambra en el comunicat.

Nou comentari

Més notícies
El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, en imatge d'arxiu / ACN

Canadell demana un mapa de destinacions turístiques amb el nombre de casos

El president de la Cambra adverteix que juliol i agost són mesos clau per al sector turístic
El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, durant entrevista / Europa Press

Canadell aposta per esgotar la legislatura catalana i evitar que el Suprem condicioni les eleccions

El president de la Cambra de Comerç critica la paràlisi de la mesa de diàleg