La Cambra reclama més tests per evitar els efectes “devastadors” d’un segon confinament

L'ens presidit per Joan Canadell veu amb "molta preocupació" l'evolució dels rebrots

La Cambra de Comerç de Barcelona ha demanat més recursos per rastrejar els casos positius de Covid-19 i detectar i fer un seguiment dels possibles contactes, davant del “risc no assumible” d’un segon confinament.

En un comunicat ha criticat que la capacitat per fer tests a Catalunya és de 40.000 proves diàries però només s’estan realitzant 10.000 per la falta de detecció de contactes de persones contagiades. També ha instat a garantir que la informació derivada dels casos detectats en l’atenció primària sigui correcta perquè el departament de Salut pugui fixar la traçabilitat.

L’entitat presidida per Joan Canadell veu “amb molta preocupació” l’evolució dels rebrots de coronavirus a Catalunya, situació que creu que es podria haver evitat si s’hagués establert una millor coordinació, basada en l’ús de la tecnologia, la realització de proves massives i la col·laboració entre el sector públic i el privat.

“No ens podem permetre un segon confinament pels efectes devastadors que tindria, no només sanitaris sinó també per al sosteniment bàsic de la societat”, ha remarcat la cambra en el comunicat.

Més informació

Nou comentari