Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
La Cambra fa una crida per aprofitar la crisi per fer una transició cap a l’economia verda
  • CA

La Cambra de Comerç de Barcelona ha fet una crida a les administracions i les empreses per aprofitar la crisi del coronavirus per fer una transició cap a l’economia verda i convertir la sostenibilitat en la punta de llança del nou model econòmic català. “La pandèmia ha de ser una lliçó que ens permeti avançar cap a una economia verda, més conscient de l’impacte de l’activitat humana sobre la natura i compromesa amb el desenvolupament sostenible”, segons l’ens que presideix Joan Canadell.

En aquest sentit, la Cambra aposta per implementar el seu projecte Catalunya 2030/40 i “treballar activament” per construir una economia sostenible basada en les energies renovables i els sectors de més alt valor afegit. El nou escenari que s’obre després de la pandèmia és “una oportunitat per generar nous negocis” que permetin consolidar aquesta transició cap a un model econòmic més sostenible i responsable.

Tres eixos de sostenibilitat

En concret, la Cambra considera que la mobilitat sostenible és un dels sectors amb més recorregut i que, a més, permetria afrontar la necessària reconversió de l’automoció, molt tocada després del tancament de les fàbriques de Nissan. Els vehicles elèctrics i els combustibles alternatius són el futur de l’automòbil, però cal una aposta decidida i un pla d’inversions milionari com el que han fet Alemanya o França per posar-ho en marxa.

La pacificació de les ciutats també és una oportunitat única per reduir l’impacte dels cotxes i recuperar espai per al vianant, cosa que es traduiria en carrers més amables i amb més activitat comercial. En aquest sentit, mantenir el teletreball sempre que sigui possible seria una bona manera de “dibuixar unes ciutats més descongestionades i que redueixin sensiblement la mobilitat en hores punta”.

El tercer àmbit d’actuació serien les energies netes, ja que Catalunya compta amb una geografia i un clima idonis per la generació d’electricitat fotovoltaica, eòlica i hidràulica. Invertir en aquest sector també suposaria un impuls important a la creació de llocs de treball qualificats i amb un fort impacte social.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa