Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Canadell alerta del gran impacte econòmic d’un “rebrot important”
  • CA

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, ha reclamat a les administracions “controlar” la pandèmia per evitar un nou tancament generalitzat de l’economia i una pèrdua de confiança, tant dels turistes com dels inversors. “L’economia no pot aguantar un nou rebrot important”, ha assegurat en la roda de premsa de conjuntura econòmica. Canadell ha proposat intensificar el nombre de PCR, generar més rastrejadors i impulsar una aplicació de seguiment de les persones amb coronavirus.

El president del Consell de Cambres també ha demanat invertir “bé” els fons europeus per potenciar el creixement econòmic el 2021 i apostar per una millora en la “competitivitat econòmica i social”. Les reserves hoteleres van assolir una recuperació “clara” a finals de maig, una tendència que es va començar a “alentir” a principis de juliol per l’aparició dels rebrots. Davant aquesta situació, el president de l’ens cameral ha fet un “toc d’alerta” a les administracions i els ha demanat una estratègia “clara i contundent” per “controlar” la pandèmia.

Pèrdua de confiança

Canadell ha advertit de les conseqüències de les restriccions de la mobilitat per a l’economia de la zona, així com de la pèrdua de confiança per part dels turistes o inversors. “Cal fer una estratègia de convivència amb la pandèmia i no anar tancant àrees cada vegada que hi ha rebrots”, ha manifestat. Per això, el president cameral ha destacat la importància “d’avançar-se” al virus amb tests massius, un increment dels rastrejadors i una aplicació de seguiment dels casos. Canadell ha afirmat que el control de la pandèmia pot minimitzar el risc de nous rebrots i evitar un tancament generalitzat de l’economia. “Si no hi ha rebrots, no hi ha lloc pel pessimisme”, ha sostingut.

El president de la Cambra de Comerç ha assegurat que l’any que ve podria ser un any “molt intens” en la recuperació de l’economia, sempre que es prenguin les mesures adequades. Canadell ha demanat invertir “bé” els fons europeus i ha reclamat mesures per potenciar el creixement econòmic de Catalunya i apostar per un model de major valor afegit. “2021 podria ser un any molt bo que no només ajudaria l’economia a curt termini, sinó que podria contribuir al canvi de model i donar-nos millor competitivitat futura i un creixement sostenible en el temps”, ha defensat.

Enfonsament del PIB

La Cambra de Comerç ha elevat la caiguda de l’PIB català a l’10,3% el 2020, tot i que l’economia catalana es podria enfonsar fins un 13% si es produeix un rebrot important de coronavirus. Aquestes estimacions suposen tres punts més de caiguda que en la previsió feta al maig, que estimava un descens d’entre el 7,3%, en l’escenari més optimista, i el 10,1% en el més pessimista.

Ho ha explicat aquest dijous en una roda de premsa telemàtica el director de Gabinet d’Estudis de la Cambra de Barcelona, ​​Joan Ramon Rovira, acompanyat del seu president, Joan Canadell, en la qual han presentat el balanç econòmic trimestral de la institució. De cara al 2021, preveu un creixement de l’6,4%, de manera que a finals de l’any que ve el PIB encara serà un 4,5% inferior a l’de 2019.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a juliol 16, 2020 | 14:22
    Doctor Strangelove juliol 16, 2020 | 14:22
    Una pregunta pels lingüistes, canadell és sinònim de retardat? Doc.
  2. Icona del comentari de: Gonzalo a juliol 16, 2020 | 18:15
    Gonzalo juliol 16, 2020 | 18:15
    Pero este personaje.... No es el que tiene una Red de gasolineras de autoservicio? Este personaje, cuantos empleos genera? laZis.... adoras a dioses con pies de barro.... Indigentes mentales.....

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa