Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
José Manuel Vargas assumeix la presidència executiva de Maxam i reorganitza l’estructura corporativa
  • CA

El Consell d’Administració de Maxam, companyia fundada per Alfred Nobel l’any 1872, ha nomenat per unanimitat a José Manuel Vargas president executiu, i José Fernando Sánchez-Junco assumeix la presidència d’honor a més de continuar en el Consell d’Administració, en un relleu generacional amb consens accionarial.

El relleu es produeix en el marc del procés d’autoritzacions per a la presa de control de la companyia per part de Rhône Group. José Manuel Vargas conjuntament amb Miguel Camino, que amplia les seves funcions a la Direcció General, comptessin amb un equip renovat: Juan Carlos García Luján a la Direcció de Negoci d’explosius civils, José María Casas en Comercial, Íñigo Presmanes a Financer, Gemma Sanz a Recursos Humans i Vicente Huélamo a Tecnologia.

En la Secretaria General Carlos Gastañaduy i en Auditoria Interna Juan Carlos Vaquero continuaran reportant directament a Presidència. Tots els alts càrrec de la nova estructura corporativa de Maxam s’han cobert amb promocions i canvis interns, impulsant l’experiència, competència i rendiment del seu personal altament especialitzat.

José Manuel Vargas és soci de Rhône Group des de finals del 2017, després de deixar la presidència d’AENA, on va tenir 5 intensos anys que van incloure reestructuració, privatització i OPV. Prèviament havia exercit de conseller delegat de Vocento i ABC.

José Fernando Sánchez-Junco ostentarà la presidència d’honor després de dedicar més de 25 anys a la companyia i “convertir-la en líder mundial en la indústria, amb una important evolució corporativa des de la clàssica Explosivos Rio Tinto”, diversificació de producte i expansió internacional.

Ara Maxam inicia una nova etapa amb la vista posada en la transformació digital, l’entorn post Covid-19 i el nou rol dels materials energètics en les seves múltiples dimensions i aplicacions a nivell global. És una companyia líder tecnològica global, especialitzada en el disseny, desenvolupament, fabricació i aplicació de materials energètics.

La companyia proveeix solucions de voladura per a mineria, pedreres i obra civil; cartutxos i pólvores per al seu ús en caça i tir esportiu; productes i sistemes per al sector de defensa i seguretat; i producció de matèries primeres clau en l’activitat química. Fundada per Alfred Nobel l’any 1872, Maxam compta en l’actualitat amb més de 5.000 treballars en 5 continents, amb 80 instal·lacions industrials i operacions comercials en més de 50 països.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa