Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un investigador avisa que el Mobile podria provocar una epidèmia
  • CA

Oriol Mitjà, professor de malalties infeccioses i salut global i investigador de la Fundació Lluita contra la Sida i l’Hospital Germans Trias i Pujol, ha advertit avui que cal ajornar el Mobile World Congress per evitar la transmissió local del coronavirus a Barcelona. “Una sola introducció tindria una probabilitat d’entre el 20 i el 30% de causar un brot”, ha avisat a través d’un fil a Twitter. Mitjà ha apuntat que la infecció és lleu i la taxa de mortalitat fora de la Xina és del 0,2%, semblant a la grip epidèmica. “Però la transmissió és alta i difícil de controlar. Amb només tres infeccions, existeix una probabilitat de més del 50% que hi hagi un brot”, ha indicat. Al seu parer, és “poc probable” que la detecció als aeroports de febre a través d’escàners tèrmics eviti el pas de viatgers infectats.

A més, ha subratllat que entorns “confinats i abarrotats” com ara una conferència són “ideals” per a la transmissió de virus respiratoris, i un cop s’ha produït un cas, “és gairebé impossible aconseguir el control mitjançant la recerca de contactes”.

Mitjà ha insistit que el cost d’ajornar o renunciar al Mobile és inferior al d’haver de controlar una “potencial epidèmia”. “Per cert, qui pagaria les despeses del control de l’epidèmia? GSMA o l’ICS?”, ha preguntat l’investigador, que ha opinat que l’Ajuntament de Barcelona i el Mobile han de buscar assessorament d’experts i prendre la decisió “en base a l’evidència”. “La seguretat del ciutadà prima per sobre dels beneficis econòmics relacionats amb el Mobile”, ha conclòs.

Més notícies
El fabricant xinès de mòbils Vivo també renuncia al MWC 2020 pel coronavirus
Notícia: El fabricant xinès de mòbils Vivo també renuncia al MWC 2020 pel coronavirus
Comparteix
La companyia havia de presentar el seu nou concepte de telèfon APEX 2020 al certamen barceloní
​Xiaomi confirma que assistirà al MWC i reforça les mesures de precaució pel coronavirus
Notícia: ​Xiaomi confirma que assistirà al MWC i reforça les mesures de precaució pel coronavirus
Comparteix
La companyia garanteix que els treballadors i alts executius portaran com a mínim 14 dies fora de la Xina

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa