Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
L’Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada tria 15 “directives decisives”
  • CA

L’Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada ha triat les 15 “directives decisives” de l’estat espanyol, entre les quals hi ha Ana Botín, María Dolores Dancausa, Belén Martín i María Río, coincidint amb la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

No es tracta d’una classificació sinó que l’estudi realitzat per l’institut les mostra per ordre alfabètic.

Aquest TOP 15  està format per Ana Botín, presidenta de Banc Santander; María Carceller, directora general d’Rodilla; Fuencisla Clemares, directora general de Google Espanya; María Dolores Dancausa CEO de Bankinter; Sol Daurella, presidenta de Coca Cola European Partners; Sabina Fluxá, directora general d’Iberostar; Sara Harmon, directora general de Linkedin Espanya i Portugal; Belén Martín, directora general d’Restalia; María Río, directora general de Gilead Espanya; Marie Eve Rougeot, directora general de Famosa; Cristina Ruiz, directora general d’IT d’Indra; Olga Sánchez, CEO d’Axa Assegurances Espanya; Ángeles Santamaría directora general d’Iberdrola Espanya; Susana Voces, directora general d’Ebay Espanya i María Victoria Zignoni, directora general de Downstream a Repsol.

Ana Botín ha posat en marxa, entre d’altres èxits, la digitalització operativa, que permetrà a l’entitat competir en el món dels serveis financers, en un escenari d’inevitables concentracions bancàries.

L’any 2012 la cadena de sandvitxos Rodilla estava a prop del concurs de creditors. El grup cerveser Damm va prendre llavors el control de la companyia i va posar-hi al capdevant Maria Carceller, amb àmplia experiència en el sector de consum. Avui és la cadena de restauració que més creix de l’estat.

Fuencisla Clemares ha posat Google en el camí de la intel·ligència artificial, la dels mecanismes que no només acumulen informació, sinó que també la interpreten, el que canviarà la vida de milions de persones.

María Dolores Dancausa ha aconseguit a Bankinter un creixement sostingut a base del seu propi sosteniment orgànic i no per adquisicions. Tot i que en les últimes setmanes ha comprat EVO, un banc pràcticament digital. Una decisió estratègica, de cara a unir-lo amb la seva pròpia operadora de banca en línia Coinc i crear la base d’una plataforma innovadora de banca de futur digital.

Coca-Cola

Sol Daurella ha estat l’executiva decisiva perquè el gegant Coca-Cola disposi d’una de les millors xarxes d’embotelladors del seu producte a tot el món. Coca-Cola European Partners opera en tretze països, produeix més de 14.000 milions de litres de begudes i factura més d’11.000 milions d’euros.

Des que Sabina Fluxá va prendre la direcció d’Iberostar va apostar per la qualitat com a base diferenciadora en el negoci hoteler i s’ha dotat dels millors serveis i prestacions als seus 120 hotels repartits per 35 països, amb una inversió superior als 500 milions d’euros.

Sara Harmon ha convertit Linkedin en alguna cosa molt més decisiva que un lloc de cerca activa d’ocupació. L’ha posicionat com el lloc on hi ha els que busquen millorar la seva situació professional. El canal pel qual milions de professionals directius, autònoms, emprenedors i empresaris busquen oportunitats de millora a tots els nivells.

Belén Martín, al capdavant del dia a dia de Restalia, i amb tres marques de fort impacte com 100 Montaditos, La Sureña i TGB The Good Burger, ha revolucionat per complet el món de la restauració organitzada, redefinint completament la categoria i consolidant el món i la cultura de la tapa com un actiu gastronòmic de primera magnitud.

L’hepatitis C és una malaltia en vies d’eradicació a Espanya gràcies a la generació de fàrmacs desenvolupats per Gilead, que dirigeix ​​María Río. Però no n’hi havia prou de tenir el medicament miracle, calia incardinar-lo en el sistema sanitari espanyol d’una manera eficient i sostenible, i aquesta ha estat la transcendència de la tasca de Río a Gilead Espanya.

El 2015, l’empresa de joguines Famosa tenia els seus comptes tenyits de vermell. El 2017 va registrar beneficis. La diferència entre un exercici i un altre és que en el segon ja hi havia Merie Eve Rougeot al capdavant de l’empresa. En temps record ha canviat el model de negoci, s’ha obert als mercats internacionals, ha renovat el catàleg, ha impulsat les marques i ha aconseguit trencar la tradicional estacionalitat de les joguines.

La digitalització és el gran repte de les empreses, siguin de la mida que siguin i operin en el sector que operin. Cristina Ruiz, al cadavant de la divisió d’IT d’Indra ha creat una de les plataformes de transformació digital més avançades del mercat, Minsait, convertida ja en filial del Grup i capçalera de tota la innovació multidisciplinar d’Indra en tecnologies de la informació.

AXA

Olga Sánchez, CEO d’Axa Assegurances Espanya, és la primera dona que aconsegueix arribar a la cúpula de la gestió en el món de les assegurances a l’estat espanyol. Ha estat un dels pilars de l’expansió del grup assegurador francès i la seva influència s’ha estès per totes les esferes del grup a Europa.

Ángeles Santamaría lidera a l’estta espanyol des d’Iberdrola la descarbonització de la producció elèctrica com a peça essencial per fer front a l’amenaça del canvi climàtic i la implantació de les xarxes intel·ligents de distribució elèctrica com a base per a la sostenibilitat del subministrament energètic.

Susana Voces ha aconseguit que Espanya Ebay hagi deixat de ser només un lloc de compra venda entre particulars per esdevenir una plataforma cada vegada més eficient de comerç electrònic per a petits negocis i pimes.

Finalment, María Victoria Zingoni és una de les directives amb més projecció dins de Repsol, on ha passat de responsable de relacions amb els inversors a dirigir tots els negocis que genera el petroli des que entra a les refineries fins que arriba als clients finals.

Jesús Sánchez Lambas, vicepresident executiu de l’institut Coordenades considera que “aquest treball des de la perspectiva de gènere visualitza l’altíssim nivell professional a què han arribat les directives espanyoles, capaces de protagonitzar i liderar els canvis més significatius en la vida de moltes empreses, d’assumir els més complexos reptes i de prendre decisions de veritable transcendència i impacte. Fet que evidencia que les polítiques d’igualtat faran aflorar en el futur dones excepcionals que lideraran el mercat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa