Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Informe de les patronals contra la proposta de Canadell per a la llei de cambres
  • CA

Els presidents de Foment del Treball i Pimec, Josep Sánchez-Llibre i Josep González, respectivament, han entregat aquest dijous un informe a la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que aspira a  “demostrar la inviabilitat jurídica” de la proposta del Consell de Cambres de Catalunya per a la llei de cambres. Es tracta d’un episodi més de la guerra que les dues patronals mantenen amb Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona i del Consell General alhora.

El document, elaborat per l’advocat Manuel J. Silva, manté que l’esborrany presentat per l’ens cameral “desborda la legislació actual” perquè “pretén l’atribució per llei a les Cambres de Comerç de la representació universal, màxima, institucional i oficial, ordinària o natural, davant les administracions públiques i el món empresarial”, informa l’Agència Catalana de Notícies (ACN). 

Segons el document del lletrat, aquestes atribucions “excedeixen amb escreix les finalitats que tant la Constitució com la legislació bàsica assignen a les Cambres de Comerç”. A més, considera que l’atribució de la representativitat “es fa en detriment del paper que l’ordenament jurídic atorga a les associacions o organitzacions empresarials.

A través d’un comunicat, Foment del Treball i Pimec han recordat que les patronals estan reconegudes en la Constitució espanyola, així com a l’Estatut dels Treballadors i la mateixa Llei Bàsica de Cambres. Segons l’informe, la proposta altera el contingut de l’atribució de funcions definides a les legislacions catalana i estatal “des d’una perspectiva en alguns casos exorbitant”.

L’entrega d’aquest informe constitueix un nou capítol en l’intercanvi de recriminacions entre les patronals i la Cambra de Comerç. A finals de gener, el president de Pimec, Josep González, va titllar l’esborrany presentat per les cambres de “despropòsit” perquè “posa en qüestió la representativitat legítima” de CCOO, UGT, Foment del Treball i Pimec. Així mateix, va advertir que la “correcta relació” entre les cambres de comerç i les patronals s’estava “trencant”.

Per la seva banda, el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, va reiterar que la llei no volia “envair cap mena de competència”, sinó dotar de “representativitat” aquestes corporacions en “àrees claus per a l’empresariat”.

En el comunicat d’aquest dijous, Foment del Treball i Pimec han lamentat l’existència d’aquest “conflicte institucional” i han instat al Consell de Cambres a fer una “reformulació en profunditat” de la proposta.

Més notícies
Pimec dispara contra Canadell per la llei de cambres
Notícia: Pimec dispara contra Canadell per la llei de cambres
Comparteix
El president de la patronal de la petita i mitjana empresa, Josep González, considera un "despropòsit" la proposa liderada pel president de la Cambra de Barcelona
El president de la Cambra de Comerç, Joan Canadell, durant la roda de premsa / ACN
Canadell nega que la Cambra vulgui robar protagonisme a les patronals
Notícia: Canadell nega que la Cambra vulgui robar protagonisme a les patronals
Comparteix
El president de l’ens aposta per enfortir les funcions de les cambres i vol un front unitari amb tots els empresaris per corregir el dèficit d’infraestructures

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa