Ikea assegura el 100% de el sou dels treballadors tot i que les seves botigues estiguin tancades

La firma vol que els empleats mantinguin el poder adquisitiu malgrat la crisi del coronavirus

Ikea ha presentat aquest dimarts a les autoritats competents un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO), però assegurarà el pagament del 100% del sou als seus empleats, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de les mesures presentades.

La multinacional ha tancat totes les seves botigues, en els seus diferents formats, després del decret de mesures de govern espanyol davant l’estat d’alarma pel coronavirus.

Aquest ERTO, presentat per causa de força major, respon a la necessitat de protegir el treballador i sostenir la garantia d’actuació futura del negoci enmig d’aquest clima tan excepcional que està alentint i paralitzant l’economia mundial.

A més, segons aquestes fonts coneixedores de les mesures presentades, Ikea es farà càrrec de manera íntegra i garantida de la nòmina de març.

És a dir, l’ERTO presentat per Ikea aquest dimarts a les autoritats no implicarà que la nòmina de març dels empleats es vegi alterada en cap aspecte.

D’aquesta manera, els empleats d’Ikea ​​tenen la garantia i compromís del pagament del salari d’aquest mes per part de la companyia.

Igualment, segons han destacat les mateixes fonts, la firma no acomiadarà ningú, ja que assegurarà la tornada dels seus treballadors en plantilla.

Garantir el 100% del sou, segons fonts consultades, “farà que la capacitat adquisitiva dels treballadors es mantingui intacta”. “Aquest és l’objectiu. En una situació de completa incertesa mundial com aquesta, els empleats d’Ikea ​​tindran almenys la tranquil·litat de poder fer front a tots els seus compromisos personals i quotidians”, han subratllat.

Nou comentari