Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Hispasat posiciona a Espanya com a 5a potència mundial en satèl·lits
  • CA

Hispasat s’ha incorporat al Top10 d’empreses operadores de satèl·lits, situant a Espanya com a cinquena potència mundial del sector, segons una anàlisi que han efectuat un grup d’experts convocats per l’Institut Coordenades de Governança i Economia Aplicada.

Els analistes destaquen que un grup de deu operadors liderarà aquesta expansió del negoci i l’espanyola Hispasat consolida la seva posició en aquest ‘top’ mundial que està compost per empreses com les luxemburgueses Intelsat i SES, amb 59 i 52 satèl·lits en òrbita respectivament; la francesa Eutelsat, amb 37 satèl·lits; Inmarsat del Regne Unit i Telesat de Canadà amb 13 satèl·lits operatius cadascuna; l’espanyola Hispasat, amb 9; la japonesa SKY Perfect JSAT, amb 8; la brasilera Star One, amb 7; SingTel / Optus, de Singapur, amb 5 unitats operatives, i Viasat, dels Estats Units, que opera 4.

L’operadora espanyola lidera els serveis de transmissió de senyals de vídeo i la connectivitat en països de parla hispana i portuguesa i s’ha convertit en el principal pont de telecomunicacions entre Europa i Amèrica. Iberoamèrica, assenyalen els analistes de l’Institut Coordenades, presenta una demanda creixent en banda ampla residencial i en llocs d’accés remot als quals no es pot accedir amb fibra òptica. I Hispasat està en una posició adequada per atendre tota la demanda prevista.

Els satèl·lits geoestacionaris d’Hispasat transmeten més de 1.000 canals de televisió, essencialment d’Amèrica i Europa i, mitjançant acords amb capçaleres de cable, la companyia està present en 25 països de tots dos continents. Concretament, dóna servei a 10.600 capçaleres que repercuteix sobre 65 milions de clients finals.

Els analistes de l’Institut Coordenades estimen que la companyia està preparada per abordar els reptes que suposa el nou escenari de negoci que s’obre amb les constel·lacions no geoestacionàries de baixa i mitja altitud, que permetrà incrementar de horma notable el nombre de satèl·lits operatius.

Un altre mercat amb àmplies possibilitats d’expansió és el que ofereix la demanda de banda ampla d’internet a zones d’Espanya i d’Amèrica on una part important de la població no té accés a les prestacions que ofereix la xarxa de fibra. L’aposta per dotar de serveis de primer nivell a zones rurals o desproveïdes de connectivitat és estratègica per a la companyia, estimen els analistes de l’Institut Coordenades.

A aquest creixement exponencial de serveis per a superar la bretxa digital es sumen les aplicacions desenvolupades per a serveis de telemedicina, aula digital i la digitalització de nombroses funcions d’agricultura i control forestal.

L’anàlisi de l’Institut Coordenades recull les projeccions d’expansió de mercat de satèl·lits a nivell mundial per a la pròxima dècada, amb previsions d’arribar als 300.000 milions de dòlars sumant totes les activitats, des de la construcció de satèl·lits, llançadores i la seva posada en òrbita. Només en serveis de telecomunicacions s’estima que el mercat superarà els 20.000 milions de dòlars al final d’aquesta dècada.

Jesús Sánchez Lambas, vicepresident executiu de l’Institut Coordenades, estima que “és una molt bona notícia que Hispasat consolidi la seva posició en el Top10 mundial dels operadors de satèl·lits. Però té importants reptes. El mercat espera una eclosió de nous operadors amb propostes de serveis que van a estimular la competència i per a la qual l’operadora espanyola, segons la nostra anàlisi, està preparada”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa