Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un guàrdia urbà, aïllat per tenir símptomes de coronavirus
  • CA

El cos de la Guàrdia Urbana no ha registrat de moment cap cas confirmat de coronavirus però ha aïllat a un agent que en tenia els ​símptomes. A més, 65 policies han estat confinats de forma preventiva per haver estat en contacte amb persones infectades. Ho ha explicat aquesta tarda el tinent d’alcaldia Albert Batlle en una compareixença telemàtica, en la que també ha detallat actualment estan operatius 1.734 agents. Preguntat per la premsa, ha negat tenir constància de queixes sindicals per manca de material d’autoprotecció, com guants i mascaretes, i ha assegurat que la prefectura del cos ja “fa front a les necessitats”.

El regidor ha informat també d’una important reducció del trànsit respecte a la mitjana d’un dimarts laborable. La circulació als accessos de la ciutat ha caigut un 57%, a l’interior ha baixat un 58,1% i a les rondes, un 50,8%. El tancament del Bicing ha fet baixar molt l’ús de la bicicleta a la ciutat, fins a un 79% menys.

Pel que fa al transport públic, l’alcaldessa Ada Colau ha detallat que la demanda ha baixat avui un 75% i Batlle ha asseverat que no s’ha produït “cap tipus d’incidència al metro” després del pic d’aglomeracions el dia abans a les 6:30h del matí. Els vigilants de seguretat “vetllen”, ha dit, perquè no hi hagi cap moment de saturació que obligui a una excessiva proximitat entre viatgers.

De totes formes, ha tornat a insistir com la vigília que “cal reforçar les mesures” de reducció de desplaçaments a la feina i ha instat les empreses a fomentar encara més el teletreball. D’altra banda ha celebrat que la menor mobilitat privada ha fet caure “en picat” l’accidentalitat. Si un dia normal hi ha de mitjana un centenar d’accidents a la ciutat, ara n’hi ha hagut només 7. També ha ressaltat que no s’ha produït “cap denúncia per violència de gènere” durant el confinament.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa