Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El Gremi de Restauració reclama a les administracions que “renunciïn a cobrar determinats impostos”
  • CA

El Gremi de Restauració de Barcelona creu que les administracions públiques “han de renunciar a cobrar determinats impostos mentre duri la crisi” del coronavirus per evitar empitjorar la situació en un sector que ja veu que la pèrdua de la temporada és “irrecuperable”. En un comunicat, l’organització diu que les mesures proposades fins ara pel Govern i per l’executiu espanyol són “insuficients” i que a Barcelona la viabilitat de moltes empreses ja està “en risc”.

El Gremi demana a l’Ajuntament de Barcelona una “carència de sis mesos en tots aquells impostos, taxes, cànons o lloguers vinculats a activitats de restauració que en circumstàncies ordinàries ingressarien la corporació o empreses municipals”.

Així, demana la carència per la taxa de terrasses, el preu de la cessió dels restaurants del moll de Gregal al Port Olímpic, els espais de restauració ubicats a l’interior dels mercats municipals, el cànon de les guinguetes de la platja, els establiments de restauració del Poble Espanyol, les llicències de les guinguetes atorgades per Parcs i Jardins, o els establiments de restauració i oci situats al passeig marítim del Bogatell i els locals d’oci de la platja de Somorrostro –tot i que en aquest cas l’administració competent és la del govern espanyol.

“Limitar-se a recollir la preocupació del sector, que és òbvia, és insuficient, cal adoptar mesures de forma urgent”, avisa Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració. Segons ell, l’ajornament d’impostos aprovat pel govern de Pedro Sánchez “tampoc resol el problema” perquè “únicament l’empeny cap endavant”.

“La facturació que s’havia de produir durant aquests mesos de temporada alta no es produirà i serà irrecuperable, totes les administracions, cadascuna en les seves competències, han de renunciar a cobrar determinats impostos mentre duri la crisi”, ha afirmat Pallarols.

D’altra banda, el Gremi demana “indicacions clares i inequívoques” sobre el decret del Govern per evitar aglomeracions, per saber si afecta bars i restaurants i diu que, en cas que es decreti el seu tancament, calen “mesures de caràcter econòmic”.

Més notícies
Els restauradors, alarmats per les cancel·lacions d’esdeveniments pel coronavirus
Notícia: Els restauradors, alarmats per les cancel·lacions d’esdeveniments pel coronavirus
Comparteix
Roger Pallarols, director general del Gremi de Restauració, diu que "la preocupació ja és màxima"
Tanquen el parc d’atraccions Tibidabo i el Zoo pel coronavirus
Notícia: Tanquen el parc d’atraccions Tibidabo i el Zoo pel coronavirus
Comparteix
El tancament comença aquest dissabte i s'allargarà almenys fins al 28 de març
Els viatgers amb bitllets de transport sense utilitzar pel coronavirus seran compensats
Notícia: Els viatgers amb bitllets de transport sense utilitzar pel coronavirus seran compensats
Comparteix
Alguns usuaris reclamen a les xarxes socials que els diguin com poden recuperar els diners | L'empresa dels transports metropolitans respon que la competència és de l'ATM
Epidemiòleg de Vall d’Hebron: “Podem estar més d’un mes fent confinaments pel coronavirus”
Notícia: Epidemiòleg de Vall d’Hebron: “Podem estar més d’un mes fent confinaments pel coronavirus”
Comparteix
Parlem amb Benito Almirante, cap de malalties infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron
Sant Jordi, a la corda fluixa pel coronavirus
Notícia: Sant Jordi, a la corda fluixa pel coronavirus
Comparteix
Els floristes avisen que alguns establiments ja estan en risc de tancar. Els llibreters i editors contemplen l’escenari que la diada s’anul·li per les aglomeracions
Fotos a soles al Park Güell i la Gran Via buida: imatges insòlites de Barcelona pel coronavirus
Notícia: Fotos a soles al Park Güell i la Gran Via buida: imatges insòlites de Barcelona pel coronavirus
Comparteix
La por al contagi i la frenada de l'economia deixen imatges insòlites a la ciutat, com passadissos lliures a la Boqueria i taxis sense feina a l'Estació de Sants

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa