Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
El govern municipal avisa que prefereix augmentar les subvencions que rebaixar impostos
  • CA

Avís a navegants per a partits de l’oposició i representants de les empreses castigades per la crisi econòmica que està provocant la pandèmia de coronavirus: el govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni “prefereix augmentar les compensacions amb subvencions als sectors que més pateixen que reduir o modificar els impostos”. Així de clar ho ha dit el regidor de Presidència i Pressupostos i mà dreta de Colau, Jordi Martí, en la compareixença davant de la premsa que ha fet aquest dimarts al migdia amb el primer tinent d’alcaldia i màxim responsable de l’àrea econòmica de l’Ajuntament, Jaume Collboni. Martí ha subratllat que “es prioritzarà arribar a un acord”, però també ha volgut deixar el capteniment del govern, que considera que ara més que mai cal cuidar els serveis públics perquè surtin enfortits d’aquesta crisi, al contrari del que va passar amb la del 2008.

Dues taules que es convocaran de manera immediata

Aquesta observació de Jordi Martí ha sigut l’epíleg a la intervenció en què ell i Collboni han anunciat que es convoca per a dimarts que ve a la tarda els partits de l’oposició i els agents econòmics, culturals i socials de la ciutat per posar les bases del que ha de ser “un gran acord de ciutat” per reactivar l’economia després d’una crisi “que serà encara més dura del que havíem previst els primers dies”. De fet, ja han avançat que el primer càlcul que es va fer d’una caiguda de 200 milions en els ingressos municipals quedarà curt.

A banda d’aquesta taula que ha de reunir tots els actors de la ciutat –”en un nombre raonable però amb voluntat de sumar”, segons paraules de Collboni–, es convocarà també una de més reduïda amb tots els grups municipals per “refer l’acord pressupostari històric que va permetre aprovar el pressupost del 2020 i fer-ne un altre per al pressupost del 2021“.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa