Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Govern i oposició es conjuren per salvaguardar de la crisi la indústria barcelonina

Govern municipal i oposició s’han conjurat perquè la crisi del coronavirus no passi factura al múscul industrial de Barcelona, en un moment simbòlic pel possible tancament de les plantes de Nissan. Els set partits de l’Ajuntament han donat suport a una proposició d’ERC que demanava a l’executiu d’Ada Colau elaborar un pla de reindustrialització que fomenti “la relocalització de la producció industrial deslocalitzada els darrers 30 anys”, que inclogui la modernització dels polígons de la ciutat i faciliti la reconversió a altres sectors a les empreses en problemes.

Jaume Collboni (PSC) ha celebrat la unanimitat política com a “ missatge molt clar a favor de la tradició industrial del país i la ciutat” i ha reconegut que el futur de Nissan “preocupa molt” al govern municipal. “Les coses estan complicades, però lluitarem davant de totes les instàncies que siguin necessàries”, ha assegurat. El tinent d’alcaldia ha defensat que Barcelona Activa ja ofereix suport tant a la “indústria madura” com a “l’emergent” i ha recordat la constitució del Pacte Industrial Metropolità amb tots els agents públics i privats involucrats.

A més, tots els grups han donat suport a una declaració institucional en favor de Nissan, que insta l’Estat espanyol a iniciar una negociació amb la multinacional per salvar els llocs de treball de Barcelona.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa