Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Generalitat i Estat van oferir a Nissan 100 milions d’euros per mantenir la fàbrica de Zona Franca
  • CA

La Generalitat i l’Estat van oferir a finals de febrer a Nissan invertir 100 milions d’euros dels 400 que costaria portar un nou vehicle a la planta de la Zona Franca de Barcelona per a evitar el tancament de les factories catalanes. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ho ha dit a la comissió sobre Nissan que celebra aquest dilluns el Parlament, en la qual també ha participat el conseller de Treball, Chakir el Homrani. L’empresa s’ha negat a donar explicacions a la cambra catalana.

Chacón ha explicat que l’oferta de suport públic s’estenia a tota la xarxa de proveïdors de l’ecosistema, amb l’objectiu de fer evident a la direcció del Japó que en les instal·lacions de Catalunya “té una plataforma perfecta per a impulsar la producció de nous vehicles elèctrics”. La consellera ha explicat que la proposta es va treballar de manera conjunta i consensuada amb la direcció i les administracions i institucions implicades i que es condicionava a la inversió per a la producció d’un nou model a Barcelona que “garantís la continuïtat de la planta”.

Ajuda econòmica

L’aportació de la Generalitat es concretava en un pla de suport a la xarxa de proveïdors pels anys 2021-2025 dividit en 16,2 milions d’euros a fons perdut i 10,67 milions en préstecs, préstecs participatius i cobertura de garanties. Chacón també ha recordat que les últimes ajudes anunciades van ser 6 milions d’euros –tres de la Generalitat i tres del govern espanyol– per a la inversió en una nova planta de pintura, valorada en 70 milions d’euros.

La consellera ha tornat a exigir a la companyia que presenti una memòria justificativa de la seva decisió, així com “interlocució directa” amb la direcció del Japó.

Querella contra els directius de Nissan

La CUP ha demanat als lletrats del Parlament que elaborin un informe jurídic per la incompareixença dels directius de Nissan, que estaven citats aquest dilluns en la comissió d’Empresa i Coneixement de la Cambra catalana, i estudiïn la possibilitat de presentar una “querella criminal” contra ells.

La comissió aborda aquest dilluns una sessió monogràfica sobre el tancament de les plantes de Nissan a Catalunya i estaven citats a comparèixer el vicepresident executiu de Nissan a Rússia i responsable de les operacions industrials de Nissan Motor Ibèrica (NMISA), Frank Torres; el vicepresident sènior de Nissan Europa, Gianlucca de Ficchy; l’exconseller director general de Nissan Motor Ibèrica, Genís Alonso, i el director de Relacions Institucionals de Nissan España, Juan Luis Pla de la Rosa.

La CUP considera que no comparèixer “és una falta de responsabilitat i una falta de respecte a la màxima institució del país i a les més de 25.000 treballadores afectades pel tancament” de les plantes. Per això, han demanat als lletrats de la Cambra que elaborin un informe jurídic “per a conèixer l’obligatorietat de la compareixença i si les explicacions donades són causa legal per a justificar la incompareixença”, i en el cas que no ho sigui, reclamen a la Mesa del Parlament que presenti una querella criminal.

Més notícies
Teballadors de Nissan caminant als voltants de la fàbrica de la Zona Franca en un acte de protesta / ACN
La direcció de Nissan es nega a donar explicacions al Parlament
Notícia: La direcció de Nissan es nega a donar explicacions al Parlament
Comparteix
S’havia sol·licitat la seva compareixença a les comissions d'Empresa i Coneixement i de Treball, Afers Socials i Famílies
La cadena de muntatge de la furgoneta elèctrica de Nissan a la Zona Franca / ACN
Nissan garanteix el futur a mig termini de la planta de Cantàbria mentre manté el pols per tancar Barcelona
Notícia: Nissan garanteix el futur a mig termini de la planta de Cantàbria mentre manté el pols per tancar Barcelona
Comparteix
La companyia va llançar ahir un advertiment als sindicats catalans i els va demanar que entrin en les negociacions per als acomiadaents

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa