Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Foment del Treball obre oficina a Brussel·les per fer lobby
  • CA

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha inaugurat a Brussel·les una oficina de la patronal catalana per tenir més presència a les institucions europees. Durant un viatge aquest dilluns i dimarts, ell i el director d’Internacional de Foment, Kilian Garcia, s’han reunit amb representants del Parlamento Europeu, segons un comunicat de la patronal.

“Farem de lobby com ja fem a les Corts Generals i al Parlament de Catalunya”, ha dit Sánchez Llibre sobre l’oficina, i ha considerat important ser present a la UE perquè les seves decisions tenen cada dia més importància. Entre les reunions que ha fet a Brussel·les, s’ha vist amb el portaveu del Parlament Europeu, Jaume Duch; la presidenta del grup S & D, Iratxe García; els eurodiputats Jordi Cañas (Cs), Esteban González Pons (PP), Inmaculada Rodríguez Piñero i Domènec Ruiz Devesa (PSOE) i Diana Riba (ERC).

Sánchez Llibre els ha plantejat cinc eixos de l’oficina recentment oberta: seguir treballant i recolzant la transició energètica; combatre la crisi climàtica; potenciar la mobilitat neta; reforçar l’economia digital i l’economia 4.0; i seguir millorant des de la UE l’accés de les empreses catalanes als mercats internacionals negociant els tractats de lliure comerç. A més, ell preveu ser present sovint a la Comissió Europea, el Consell Europeu i el Parlament Europeu per defensar els interessos dels sectors empresarials catalans.

Foment pretén que els grups del ParlamentEuropeu coneguin de primera mà les “inquietuds, necessitats i problemes” dels sectors econòmics de Catalunya, per trobar solucions satisfactòries, ha dit Sánchez Llibre.

Ha afegit que aquesta oficina vol ajudar així als diversos sectors –ha citat com exemples el comerç, l’hotelería, la indústria i el turisme– i que això “repercuteixi en el creixement econòmic de Catalunya i d’Espanya i faciliti la creació de llocs de treball”.

Més notícies
Foment reclama fer judicis ràpids per reduir la criminalitat a Barcelona
Notícia: Foment reclama fer judicis ràpids per reduir la criminalitat a Barcelona
Comparteix
La patronal rebutja parlar de crisi d'inseguretat, però demana mesures més contundents per frenar l'augment dels furts i els robatoris amb violència
Canadell surt en defensa dels CDR: “Molts empresaris, alguns de molt grans, hi han col·laborat”
Notícia: Canadell surt en defensa dels CDR: “Molts empresaris, alguns de molt grans, hi han col·laborat”
Comparteix
El president de la Cambra veu "lamentable" que l'Estat no aconsegueixi fer govern ni dialogar amb Catalunya però "sí reprimir"

Comentaris

  1. Icona del comentari de: que be a setembre 25, 2019 | 13:57
    que be setembre 25, 2019 | 13:57
    i desperes españa nos roba no?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa