Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fitch manté la qualificació d’Andbank en ‘BBB’ i el posiciona com a banc amb millor ràting d’Andorra
  • CA

L’agència Fitch Ratings ha mantingut la qualificació creditícia a llarg termini d’Andbank en ‘BBB’, mentre que MoraBanc continua estable a la categoria ‘BBB-‘, a l’igual que Crèdit Andorra, però en aquest cas experimentant un grau de descens des de la seva anterior qualificació.

L’agència de qualificació creditícia Fitch Ratings va publicar a principis d’aquesta setmana una nova qualificació dels bancs andorrans i ha confirmat que Andbank compta amb el millor ràting.

En aquest sentit, Fitch ha assegurat que, tot i que “és indubtable” que la pandèmia ha afectat de forma negativa tot el sistema financer mundial, hi ha entitats com Andbank que “disposen de marge per sortir de la crisi amb les seves qualificacions intactes”.

Segons l’agència, la rendibilitat d’Andbank ha donat “mostres de solidesa”, tenint en compte la ràtio baixa de morositat (2,9%) i l’alta provisió de reserves sobre préstecs dubtosos (103%), a més de beneficiar-se d’un elevat percentatge d’ingressos per comissions (el 61% del resultat d’explotació en 2019).

Fitch Ratings també ha apuntat en el seu informe l’especial importància de l’expansió internacional de les entitats bancàries andorranes per a la diversificació del negoci i millora de la capacitat de generar més resultats.

En aquesta línia, Andbank ha apostat des del 2008 per l’expansió internacional i avui l’entitat compta amb presència en 11 països.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa