Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Fira de Barcelona assegura que el Mobile no perilla però demana més diàleg polític
  • CA

El president de Fira de Barcelona, Pau Relat, ha assegurat que la pròxima edició del Mobile World Congress no perilla, però ha demanat estabilitat social i política perquè Barcelona pugui “jugar al més alt nivell” en el sector dels congressos i les fires. “Esperem que hi hagi més diàleg i que amb el temps es pugui transmetre aquesta normalitat”, ha dit al Fòrum Europa Tribuna Catalunya. Relat ha reclamat que el govern espanyol i la Generalitat recuperin les vies de diàleg. “No és qüestió de si poden o no, és que han de parlar“.

Qüestionat per la incidència dels aldarulls i la resposta a la sentència del judici de l’1-O en el futur del congrés, que suposa al voltant del 30% dels ingressos de Fira de Barcelona, Relat ha insistit que la institució es manté “al marge” de qualsevol consideració política i ha recordat que amb el MWC “cada edició és un examen permanent”. Primer va ser l’escàs entusiasme del primer govern municipal de BComú, després les vagues de metro i taxistes i en els últims anys s’hi ha afegit el Procés.

A principis d’any va transcendir que el 2017 GSMA, l’empresa organitzadora, es va plantejar molt seriosament “moure el MWC fora d’Espanya” per la inestabilitat política i que fins i tot tenien dues ciutats disposades per acollir-lo. “El Mobile World Congress és un esdeveniment molt desitjat per tothom, però també cal recordar que també és el que és gràcies a Barcelona”, ha afegit. Tot i això, Relat ha enviat un missatge a totes les administracions i els ha recordat que cal ser prou “intel·ligents” com per oferir les condicions necessàries perquè el MWC es quedi a la ciutat.

Un projecte de país

Pau Relat ha defensat que la Fira de Barcelona és “un gran projecte de país” que mira el futur amb “ambició”, però ha insistit que per poder explotar el seu màxim potencial es necessita el que ha batejat com el model Barcelona: “Estabilitat, tranquil·litat, una societat inclusiva i col·laboració entre institucions”, ha dit. “Fent-ho així som imbatibles”. A punt de fer un any com a president de l’entitat, Relat té com a principal objectiu consolidar la ciutat de Barcelona com a referent europeu en la celebració de congressos.

“Al món se celebren més de 32.000 esdeveniments firals a 1.200 recintes que atrauen 300 milions de visitants, xifres que donen una idea de la forta competició que hi ha entre les ciutats per atraure congressos”, ha afegit. Aquests darrers mesos la capital catalana ha aconseguit atraure dos congressos de referència com són l’ISE (audiovisual) i el Seafood (peix), que a partir del 2021 deixaran Amsterdam i Brussel·les. “El posicionament que tenim a escala internacional ha costat molt d’aconseguir i hem de treballar per mantenir-lo”.

L’èxit de la Fira de Barcelona, que encadena diversos exercicis amb resultats econòmics de rècord, també l’obliga a buscar “nous consensos” per afrontar la seva nova dimensió internacional i materialitzar la seva ampliació. El 2024 hauria d’estar llest el nou edifici del recinte de Gran Via, que guanyarà 60.000 metres quadrats d’exposició, i de cara al 2029 es treballa per remodelar el recinte de Montjuïc amb l’horitzó del centenari de l’Exposició Universal del 1929.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa