Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Un article del ‘Financial Times’ destaca l’atractiu de Barcelona per a ‘start-ups’
  • CA

Les start-up es deixen seduir per l'”atractiu” de Barcelona, segons el Financial Times. El rotatiu britànic publica un reportatge en què recull testimonis d’emprenedors que han escollit la capital catalana com a base per als seus projectes. Un d’ells, un israelià fundador de Travelperk, destaca de la ciutat el bon temps, el menjar, l’arquitectura i la possibilitat d’arribar a peu a la feina. 

La proximitat de l’aeroport i l’existència de vols internacionals a ciutats com San Francisco o Tel Aviv, on l’activitat empresarial és intensa, donen a Barcelona un punt fort per atraure empreses de nova creació. La presència d’empreses com Nestlé, Roche i Asics a Barcelona també destaca en l’article.

Les start-up, tal com explica l’article, depenen en gran mesura dels fons de capital risc, que es dediquen a invertir en start-ups per ajudar-les a créixer i treure’n benefici. La tecnologia mòbil ha estat, segons el vicepresident d’un fons de capital risc consultat pel Financial Times, el nínxol que ha aprofitat Barcelona per aconseguir l’atenció dels inversors. L’alt directiu del fons posa de relleu l’equilibri entre la feina i la vida personal i l’oportunitat de trobar talent internacional com a punts clau de l’atractiu per a inversors. 

La multiculturalitat de Barcelona ajuda, segons recull el rotatiu, a afavorir el pensament global en les start-up. Aquest tret de la ciutat, juntament amb la impossibilitat de desenvolupar plenament un projecte en el mercat local, fan que les empreses instal·lades a la capital catalana tinguin esperit internacional. 

Les protestes contra la sentència també ocupen un capítol de l’article. El Financial Times inclou el testimoni d’una periodista barcelonina, que nega l’efecte negatiu dels disturbis en l’arribada d’emprenedors ja que no depenen de la política sinó de la inversió.

 Els responsables de Wind, una empresa de patinets elèctrics compartits amb la seva seu a Barcelona, demanen que es retallin les regulacions per crear un fons de capital risc, les normes laborals i els costos per registrar una companyia.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa