Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Aquestes són les professions amb més demanda i el sou que paguen
  • CA

Si busques feina, potser és recomanable que consultis el resultat de l’estudi que han dut a terme l’agència de treball temporal InfoJobs i l’escola de negocis ESADE sobre l’estat del mercat laboral a l’Estat espanyol. Si encaixes en un dels vint perfils que ha detectat com els més demanadats a tot l’Estat, la teva cerca serà més fàcil. A més, diu l’informe que el 21% dels llocs de treball que s’ofereixen són a Catalunya, i els sous que s’ofereixen de mitjana a Catalunya voregen els 24.800 euros bruts anuals, essent el tercer territori, després de Madrid (26.500) i el País Basc (25.400), amb retribucions més altes.

La majoria de les vacants, segons el document, són d’empleat i no requereixen d’estudis superiors.

Atenció al client

El 10% del total d’ofertes laborals són de teleoperador i atenció al client de serveis d’empreses. És la feina amb més demanda a tot l’Estat, però també amb un sou baix, 16.270 euros de mitjana.

Representant comercial i vendes

Dins d’aquest sector els llocs més sol·licitats van ser el de televenda i màrqueting telefònic, però també el d’agent comercial, amb un sou mitjà de 31.867 euros bruts anuals.

Logística, compres i magatzems

La pandèmia va fer que les compres online es disparessin. I aquest sistema ha vingut per quedar-se. D’aquí que la logística hagi guanyat un pes espectacular en el mercat laboral, passant de representar el 2% dels llocs de treball al 12% el 2021. En aquest sector, el lloc de feina més demandat és el de conductor de vehicles de repartiment, amb un sou mitjà de 17.414 euros. I en aquesta categoria també hi ha la figura de mosso de magatzem, la quarta professió més demandada, amb un salari brut anual mitjà de gairebé 18.000 euros.

Llista de les 20 professions més demandades segons InfoJobs i ESADE

Dependent de botiga

La cinquena professió més sol·licitada, amb un salari de 18.527 euros, en un sector, el del comerç, que comença a aixecar el vol després de la pandèmia

Peons i manetes

En aquest sector, la vacant més demandada és la de peó d’indústria manufacturera, amb un salari de 20.600 euros, seguida de la d’electricista i vigilant de seguretat.

Informàtica i telecomunicacions

Aquest és l’únic àmbit que fa deu anys que es manté entre el top 5 del rànquing. El perfil més sol·licitat és el de desenvolupament de software, seguit per analista de software.En aquest cas, el sou mitjà s’enfila fins als 33.800 euros.

La professió amb el sou més alt

I quina és la professió més ben retribuïda segons l’informe? La d’agent immobiliari, que ocupa el lloc 11 en el rànquing i que té un sou mitjà de 45. 665 euros bruts anuals. Els consultors de TIC tenen un salari mitjà de 36.733 euros, i els analistes de software se n’emporten 35.240.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa