Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Eufòria de terrasses en el primer cap de setmana de reobertura

Les terrasses de molts bars s’han tornat a omplir aquest diumenge aprofitant el bon temps i la reobertura del sector de la restauració, especialment a l’hora del vermut. Al barri de Sant Antoni de Barcelona, un lloc freqüentat per molts barcelonins els migdies del cap de setmana, molts bars han fet ple. “En teníem moltes ganes i la clientela també”, ha explicat en declaracions a l’ACN el cambrer del bar Calders Dimitri Talimakis tot afegint que l’obertura “és un pas per recuperar aquest any en què hem patit bastant, tant els propietaris com el personal”.

El balanç del cap de setmana és desigual perquè dissabte, a causa del mal temps, molts bars eren pràcticament buits, ja que a l’interior l’aforament està limitat al 30%. Talimakis creu que la reducció de l’aforament al 30% a l’interior és “molt limitat i just” perquè surti a compte obrir. De fet, diu que els dies de pluja pateixen i es “nota bastant” perquè gairebé no fan calaix. “Són dies que no podem recuperar, estan perduts”, assegura en recordar que tant divendres com dissabte va ploure.

Olga Llata, propietària del restaurant Dinàmic de Barcelona, viu amb sentiments contradictoris l’obertura parcial de la restauració. D’una banda diu que “tenia moltes ganes d’obrir” i reconeix que “val més això que res”, de l’altra creu que “no s’ha gestionat bé” la limitació al 30% de l’aforament a l’interior dels establiments, ja que “hi ha molts locals que permeten més ocupació mantenint les distàncies de seguretat”.

La clientela, feliç de tornar

La majoria de clients que aquest diumenge al migdia omplien les terrasses del barri de Sant Antoni de Barcelona estan satisfets amb l’obertura de la restauració i, de fet, molts l’esperaven amb candeletes. “Estic content, no només per mi, sinó també per la reactivació de l’economia i la pobra gent dels negocis”, diu el Martín Bernardo.

Terrassa d'un bar de Sant Antoni a l'hora del vermut, aquest 29 de novembre del 2020 / ACN - Carola López
Terrassa d’un bar de Sant Antoni a l’hora del vermut, aquest 29 de novembre del 2020 / ACN – Carola López

També ho veu “molt bé” l’Elisabet perquè s’ha passat “la setmana treballant” i gràcies a aquesta obertura “almenys els dissabtes i diumenges” pot “sortir i gaudir del barri”. De fet, ella reconeix que ja va sortir dilluns, el primer dia d’obertura dels bars, cosa que no va fer dissabte pel mal temps. De fet, dissabte es va limitar a “anar a comprar”.

També ha aprofitat per fer el vermut amb un amic l’Alfredo Miguel, que creu que cal “una mica de paciència i comprensió fins que tot s’obri”. “Hem de mirar nosaltres mateixos què fem i ja està”, resumeix quan se li pregunta per les restriccions per evitar contagis de la Covid-19.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa