El preu de l’electricitat ha pujat molt en el darrer any i en especial aquesta setmana. Les llars de Barcelona vigilen el seu consum per mantenir a ratlla la factura de la llum i un dels trucs més usats és triar bé els horaris.

Les conseqüències de la guerra a Ucraïna ja han arribat fins a Barcelona a través d’aquest subministrament bàsic. El cost del megawatt/hora s’ha enfilat per sobre dels 300 euros i ha registrat un nou rècord històric a causa de l’encariment del gas natural. Rússia n’és un gran productor i abasteix el centre d’Europa. El govern espanyol ha decidit allargar la rebaixa dels impostos inclosos a la factura de la llum, com l’IVA, i ha afegit un descompte extra al bo social, però l’economia de les famílies continua escanyada per aquest bé bàsic.

És pràcticament impossible viure sense electricitat a Barcelona, pel que no es pot escapar del tot d’aquest encariment. Sí que hi ha tàctiques, però, per escapolir-se de la pujada sencera. És a dir, de compensar l’increment de preus amb un consum estratègic que limiti l’impacte d’aquestes tarifes estratosfèriques.

Hora més barata de llum

La web TarifaLuzHora, per exemple, indica cada dia als consumidors el preu de la llum per franges horàries, així com l’hora més barata i l’hora més cara. S’actualitza cada vespre a dos quarts de nou amb la previsió de l’endemà, perquè les llars puguin saber quan és més barata la llum i en funció d’això planificar feines domèstiques que no tenen un moment fix, com posar una rentadora. També pot ser útil programar l’electricitat o els robots-escombra del terra en els horaris més barats.

Aquest dimecres per exemple el preu mitjà són 0,62802 euros per kWh. No obstant, a l’hora punta del dia, de 19h a 20h, escala fins a 0,82793 euros per kWh. En canvi a l’hora vall del migdia, entre les 14h i les 15h, el preu baixa fins a la meitat: 0.47548 euros per kWh. En definitiva, tot el consum vespertí que es pugui traslladar al migdia és feina feta i, a més, un notable estalvi.

Més notícies
El preu mitjà de l'electricitat aquest dissabte és de 180,48 euros, un 2.45% més barat respecte d'ahir divendres / Marta Fernández (Europa Press)

Arriba la solució definitiva per saber quan posar una rentadora

Notícia: Arriba la solució definitiva per saber quan posar una rentadora
Comparteix
Des d'aplicacions mòbils a pàgines web ens indiquen del preu exacte de l'electricitat a cada franja horària del dia
Notícia: Arriba la solució definitiva per saber quan posar una rentadora - Mobile
Aquest dissabte, la llum és més barata respecte del que portem de setmana / Marta Fernández (Europa Press)

Quan és més barata la llum aquest dissabte?

Notícia: Quan és més barata la llum aquest dissabte?
Comparteix
El cap de setmana la llum és més barata, a causa de la menor demanda d'electricitat
Notícia: Quan és més barata la llum aquest dissabte? - Mobile
Un noi pren aigua que raja d'una aixeta / TOT Barcelona

El 60% de les llars barcelonines malbaraten 14 litres d’aigua al dia

Notícia: El 60% de les llars barcelonines malbaraten 14 litres d’aigua al dia
Comparteix
L'extensió desigual de dispositius d'estalvi i la manca d'hàbits influeixen en el consum, un 50% més car que fa 10 anys
Notícia: El 60% de les llars barcelonines malbaraten 14 litres d’aigua al dia - Mobile
Les entitats convocants de la manifestació contra l'encariment de la llum, en roda de premsa / APE

Crida a manifestar-se contra l’encariment de la factura de la llum

Notícia: Crida a manifestar-se contra l’encariment de la factura de la llum
Comparteix
Un centenar d'organitzacions secunda la protesta d'aquest dissabte a la plaça Universitat
Notícia: Crida a manifestar-se contra l’encariment de la factura de la llum - Mobile

Comentaris

  1. Icona del comentari de: xin lu, xin agua, xin gaaaaa a març 09, 2022 | 20:33
    xin lu, xin agua, xin gaaaaa març 09, 2022 | 20:33
    Han aconseguit marejar tothom i qualsevol que li pregunti pot reafirmar-ho. Ni un 10% de la poblacio, es capacitat per entendre el rebut, ni sap ja hores dara quin horari li correspon al preu mes barat....es imposible estar al corrent, i ja tothom te asimilat el que el preu de la llum es mooooollllttt alt i que aixo no te remei, i que moltisima poblacio, te punxada la corrent a casa seva, es de domini public ( sino el increment de incendis exponencial en pisos i locals ) i les plantacions de maria, i no entren al barris conflictius, ni inspectors ni forçes de seguretat, sabent el que si cou a diari. Aquet consum ja esta degudament carregat en el rebut dels ciutadans paganos, que suportem les bestials pujadas dels darrers 24 mesos, i amb la espasa putiniana, de que aixo no te finals previsibles. La que ens estan preparan no ens ho esperabem. Las series , el sofa, la voll i les crispetes, son responsables de la deixadesa de funcions de tots plegats. O no ?

Nou comentari

Comparteix