Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
“És un pas molt minso”: decepció entre restauradors tot i l’ampliació de l’horari
  • CA

Bars i restaurants han mostrat aquest dilluns una satisfacció continguda amb la relaxació de les mesures i amb l’entrada en vigor de l’obertura ininterrompuda entre les 07.30 i les 17 hores. “És un pas molt minso”, ha assegurat Albert Barros, gerent del restaurant Casa Pagès a la Vila de Gràcia de Barcelona. Barros afirma que amb aquest horari limitat encara no pot treure treballadors de l’ERTO i demana que es permetin els sopars als establiments. “Fins que no tinguem un horari continuat fins al toc de queda aquí seguirem igual. Sense poder treure ningú de l’ERTO”, ha confirmat el gerent de Casa Pagès.

Més optimista s’ha mostrat Kilian Cot, del bar Flanders de la plaça Rovira: “Anem en la direcció correcta”. “Estem contents perquè anem cap endavant i no cap enrere. Prefereixo obrir ara només fins a les 17 hores, que obrir fins a les 19 o les 21 hores i haver de tancar després un mes el bar per un repunt de contagis”, ha reflexionat en veu alta el responsable del bar Flanders, que només ha lamentat el dia plujós a Barcelona que ha impedit la presència de gaire gent a la terrassa.

“A banda, moltes persones encara no saben que podem obrir sense interrupció fins a les cinc de la tarda i ens pregunten si poden asseure’s a les taules”, ha precisat Cot. “Mica en mica això agafarà velocitat de creuer, els clients també tindran més marge per venir a l’hora que volen i la gent no estarà tant condensada en un horari reduït”, ha comentat el responsable del bar Flanders.

Això sí, la principal reclamació continua essent poder obrir durant els vespres i nits per servir sopars amb normalitat. “Nosaltres tenim tancat, no ens val la pena fer take away“, ha reconegut Kilian Cot. “El nostre punt fort a Casa Pagès són els vespres –amb treballadors fent la cervesa després de sortir de la feina– i els sopars”, ha apuntat Albert Barros, que calcula que únicament està facturant un 30% de l’habitual al seu restaurant. “Obrir només al matí i migdies no ens dona beneficis. Fas 30 euros amb 30 cafès. La facturació és molt poca i el negoci no és rendible”, ha conclòs Barros.

El Gremi de Restauració, decebut: “Avenç poc significatiu”

Després d’anunciar-se la relaxació de les mesures a bars i restaurants, el Gremi de Restauració ja va mostrar la seva decepció i va titllar “d’avenç poc significatiu” l’ampliació de l’horari fins a les 17 hores, sense permetre el sopars. “Donar aire als sectors econòmics més colpejats per les restriccions no és això. És només un passet que no convida a desafectar treballadors en ERTO”, va afirmar el director del Gremi, Roger Pallarols, que va recordar que només s’ha ampliat l’obertura en “hores vall, on el consum acostuma a ser baix”.

Igualment, el Gremi va advertir que tancar la restauració a les 17 h “no farà que la ciutadania es tanqui a casa” perquè “la socialització continuarà a les places, a les platges, als parcs i, sobretot, als domicilis particulars”. “Seguirem veient imatges com les del darrer cap de setmana al Born, unes imatges que resulten incomprensibles per a uns restauradors que ja han sacrificat tot el que tenien –estalvis, crèdits– i més”, va concloure Pallarols.

Més notícies
Una cambrera desinfecta una taula d'una terrassa a Barcelona per complir amb les restriccions de la Covid-19 / Europa Press
Els bars, a l’expectativa de si els nous horaris milloraran el negoci
Notícia: Els bars, a l’expectativa de si els nous horaris milloraran el negoci
Comparteix
També entra en vigor l'ampliació dels aforaments a universitats, gimnasos i lleure
El restaurant Can Culleretes és un dels més antics de Barcelona / Ajuntament
Tres restaurants centenaris de Barcelona, a la corda fluixa per les restriccions
Notícia: Tres restaurants centenaris de Barcelona, a la corda fluixa per les restriccions
Comparteix
Molts van aguantar oberts fins i tot durant la Guerra Civil, però la pandèmia els ha deixat molt tocats

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa