El portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Coronas, ha reclamat al govern municipal que es “posi les piles” per acabar amb el descontrol actual del Port Olímpic, a on hi ha fins a vuit locals d’oci nocturn que operen sense llicència des de fa dues setmanes. “No té sentit que els propietaris no hagin tornat les claus dels locals i volem saber si es va demanar la clausura en temps i forma”, ha assegurat.

Els republicans portaran a la pròxima comissió d’Urbanisme una proposició per tancar de manera immediata els locals del Port Olímpic que no tenen concessió i, de pas, collar els comuns i els socialistes perquè negociïn amb el govern espanyol –format pels mateixos partits que a Barcelona– per tal que l’Ajuntament “pugui gestionar les llicències” de tot el front marítim de la Barceloneta, on actualment hi ha locals com Opium o Pacha.

Locals sense llicència

Els vuit locals del moll de Mestral del Port Olímpic van reobrir les portes a principis de juny malgrat que ja no tenen llicència per operar. L’Ajuntament de Barcelona va decidir no renovar les concessions dins del projecte de renovació del port ciutadà per impulsar projectes d’economia blava i esports nàutics, però fins ara no han pogut clausurar els establiments. “Alguna cosa ha passat i no la volen explicar”, lamenta Coronas.

La reforma del Port Olímpic inclou una moratòria per als restaurants del moll de Gregal, que han obtingut una salconduit municipal per seguir oberts fins que comencin les obres a la seva zona, la qual cosa està prevista pel 2022 o el 2023. En canvi, els locals d’oci nocturn, molt criticats pels veïns pels problemes de convivència que generen, estaven sentenciats de mort després després que l’Ajuntament rebutgés la pròrroga que demanava la patronal.

La Barceloneta, l’altre focus de conflicte

L’altre punt de conflicte al litoral barceloní és al front marítim de la Barceloneta, on encara hi ha diverses discoteques com Opium o Pacha. Malgrat els anuncis del govern municipal per revertir les concessions i tancar-los, fins ara no s’ha pogut fer res perquè encara són potestat de l’estat espanyol. Coronas ha denunciat que els plans del govern espanyol passen per “prorrogar les llicències un any més i més endavant subhastar els espais oferint un dret preferent per als actuals inquilins”.

Fa més de dos anys que els grups de l’oposició i el veïnat reclamen canvis a la zona, però la “falta d’un interlocutor”, tal com van justificar els comuns, ha impedit avenços en aquesta qüestió. ERC considera que amb la sintonia que hi ha entre el consistori i el govern de l’estat –que comparteixen els mateixos partits– ja “no hi ha excuses” per aconseguir la cessió de la gestió de les llicències. “Tampoc cal que marxin totes les discoteques, però cal repensar l’espai”, ha insistit Coronas.

Nou comentari