Tot Barcelona | Notícies i Informació d'actualitat a Barcelona
Els treballadors de Nissan no es presenten a la primera reunió per negociar el tancament
  • CA

Els treballadors de Nissan no s’han presentat a la primera reunió del procés oficial de consultes per negociar el tancament, després que el 30 de juny es constituís la mesa de negociació per l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) per a 2.500 persones, segons ha explicat l’empresa. En un comunicat, la multinacional ha lamentat la posició de la representació dels treballadors i ha reiterat la importància “‘d’obrir un diàleg” per avançar en les negociacions. El responsable de pilotar el tancament, Frank Torres, ha recordat que el compte enrere de 30 dies per a negociar l’ERO ja ha començat “Faig una crida pública, a què totes les parts ens asseiem perquè el diàleg és la millor manera d’avançar”, ha dit en declaracions citades en una nota.

El vicepresident executiu de la multinacional a Rússia també ha defensat que l’equip directiu treballa per intentar trobar la “millor solució” i ha reconegut que és “un moment difícil per totes les persones relacionades amb les operacions industrials de Nissan a Catalunya”. “Després de la constitució de la mesa de negociació el passat 30 de juny, el període formal de consultes ja s’ha iniciat i és necessari, i per això faig una crida pública, a què totes les parts ens asseiem perquè el diàleg és la millor manera d’avançar”, ha explicat. La propera reunió està prevista pel 10 de juliol.

En la trobada de dilluns passat, que va iniciar el compte enrere de 30 dies per presentar l’ERO, l’automobilística va oferir la “possible continuïtat” del Centre Tècnic Europeu (NTCE) i de l’àrea de Compres, que donen feina a unes 400 persones.

Crítiques dels treballadors

El comitè d’empresa ja va advertir a la sortida d’aquella reunió que “no reconeixia el procés” que es pretenia començar a Barcelona sense haver finalitzat el procés de consultes amb el comitè europeu, on s’han d’argumentar els motius darrere el tancament de les fàbriques de Zona Franca, Sant Andreu i Montcada i Reixac, que donen feina a 3.000 persones. El manteniment en paral·lel de les dues negociacions provoca que els representants dels treballadors locals no tinguin tota la informació necessària, asseguren. En una comunicació dirigida als treballadors, els sindicats que formen el comitè – CCOO, UGT, USOC i CGT – han tornat a reiterar que no reconeixen el calendari de les converses i a exigir la retirada de l’ERO.

Concentació a la Zona Franca

Els treballadors d’Acciona, una de les empreses subcontractades de Nissan, s’han mobilitzat davant del magatzem Nissan Barna3 de la Zona Franca per impedir que es traslladin recanvis cap a la planta d’Àvila. En un comunicat, el comitè d’empresa d’Acciona fa una crida a “ocupar les plantes” per evitar “que surti un sol clau” de la fàbrica barcelonina. El comitè d’empresa de Nissan ha assegurat que “respecta” les mobilitzacions que lluitin contra el tancament però fa una crida a acudir als piquets organitzats a Sant Andreu de la Barca i Montcada.

Més notícies
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, en una atenció als mitjans avui / ACN
Nissan, “l’ERO més gran que ha patit aquest país”
Notícia: Nissan, “l’ERO més gran que ha patit aquest país”
Comparteix
El conseller de Treball, Chakir El Homrani, alerta que el tancament de la planta de la Zona Franca i les altres dues de la firma a Catalunya pot afectar 11.500 treballadors
La planta de Nissan a la Zona Franca / ACN
Treballadors de Nissan Barcelona protesten davant de la planta de Cantàbria salvada per la firma japonesa
Notícia: Treballadors de Nissan Barcelona protesten davant de la planta de Cantàbria salvada per la firma japonesa
Comparteix
Són uns 200 treballadors que han arribat al crit de 'Nissan no es tanca'

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa