El Gremi de Restauració de Barcelona ha reconegut que, després de sis mesos sense poder servir sopars, els restaurants estan rebent “poques reserves” per quan decaigui l’estat d’alarma aquest diumenge. De moment, la recuperació de l’horari continu fins a les 23.00 no ha suposat una reactivació de les reserves, tal com havien previst. Al centre de la ciutat el panorama és encara més incert, ja que molts establiments seguiran tancats a l’espera que tornin els turistes.

Segons una enquesta interna del gremi, la recuperació serà “lenta i progressiva” i la majoria de restaurants assegura “haver rebut poques reserves per sopar o, directament, cap ni una”. Mentre no es reactiven els sopars, els restauradors confien en el consum de tarda. “El restaurador encara aquesta nova etapa amb cautela”, diu el director general del gremi, Roger Pallarols. “Tot i que es descarta un canvi d’hàbits a llarg termini, el clima general de restriccions socials actuarà com a fre per al consum”.

Pel que fa a la reincorporació de treballadors de l’ERTO; Pallarols considera que molts restaurants esperaran a que es consolidi més la reobertura nocturna. “Els restauradors estan escarmentats”, ha lamentat Pallarols. “El nou Govern de la Generalitat s’hauria de fixar com a objectiu refer els ponts de diàleg i d’entesa amb el sector”.

Nou comentari